Selvää säästöä ja lisää viihtyisyyttä

Ovi- ja ikkunasaneeraus taloyhtiöille

Taloyhtiöiden rakennuskannasta suuri osa on tullut siihen ikään, että mittavia remontteja on toteutettava. Yksi remonttikohteista on ikkuna- ja ovisaneeraukset, joita Kaskipuukin tarjoaa. Meillä on valtakunnallinen verkosto ja ammattitaitoinen henkilöstö, jonka avulla taloyhtiöihin saadaan kohteeseen sopivat ovet ja ikkunat. Viihtyisyyden lisäksi ovi- ja ikkunasaneeraus vaikuttaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuuteen, sillä ikkunat ja ovet ovat rakennuksen huonoimmin lämpöä eristävät osat.

Kiinteistöjen käyttämästä energiasta noin viidennes vuotaa ikkunoiden ja ovien läpi. Ovi- ja ikkunasaneerauksella yksittäinen taloyhtiö voi pienentää vuotuista lämmityslaskuaan jopa tuhansilla euroilla. Ovien ja varsinkin ikkunoiden energiatehokkuus on parantunut roimasti. Mikäli taloyhtiössä on vanhat puukarmi-ikkunat, niiden käyttöikä on noin 30 vuotta. Nykyaikaiset ikkunat ovat jopa kymmenen kertaa energiatehokkaampia kuin vanhat kaksilasiset ikkunat. Talvella lasit eivät hohka kylmää ja kesällä ne vähentävät paahteen vaikutusta. Modernit ikkunat eristävät tehokkaasti myös ulkoa kantautuvia ääniä.

Ammattilainen avuksi

Keski- ja Kaakkois-Suomen taloyhtiösaneerauksista vastaavan Paavo Parikan mukaan avoin ilmapiiri ja sitoutunut henkilökunta ovat avaimia onnistuneeseen taloyhtiösaneeraukseen. ”Parasta taloyhtiösaneerauksissa on se, kun projekti sujuu yhteistyössä ja saumattomasti myyjän kanssa aina ikkunoiden ja ovien asentamiseen asti. Taloyhtiöiden kanssa toimiessa lopullisia tuotteita käyttäviä asiakkaita on aina useampi. On hienoa olla vaikuttamassa omalla toiminnallaan siihen, kuinka hyvin asukkaat viihtyvät kodissaan.”

Taloyhtiöiden ovi- ja ikkunaremontti vaatii suunnitteluaikaa ja moni asia voi hämmentää asukasta, kuten esimerkiksi saneerauksen etenemisaikataulu, haitat asumiselle, kustannukset sekä ikkunoiden ja ovien valinta.

Koska ikkuna- ja oviremontti tehdään ihmisten kodeissa, ei se saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa asukkaille. Taloyhtiön kokouksen onkin syytä jo varhaisessa vaiheessa kutsua ovi- ja ikkuna-asiantuntija paikalle kertomaan saneerauksesta, sen toteutustavoista, erilaisista ovi- ja ikkunavaihtoehdoista ja kustannuksista. Ikkunoiden ja ovien vaihtaminen suunnitellaan hyvin ja useimmiten yhden asunnon ikkunoiden vaihtaminen onnistuu yhden työpäivän aikana.

Taloyhtiön näkökulmasta työtä helpottaa myös se, että Kaskipuu tarjoaa myös erikoisovet kuten palo-ovet ja äänieristysovet. Pääovien lisäksi valikoimastamme löytyy sopivat ovet niin varastoihin kuin autotalleihinkin ja levyovien lisäksi valmistamme myös puisia ovia. Puusta valmistettu ovi on paitsi näyttävä, myös ekologinen. Kuultokäsitellyistä puuovista löytyy sopivat sisäänkäyntiovet myös kerrostaloihin.

kirjoittaja Marko Kallunki, varatj. ja myyntijohtaja

Takaisin