Muotoilu tekee ulko-oven ilmeen

"Oven pitää olla sinut ihmisen kanssa"

Huolella valittu ulko-ovi täydentää talon arkkitehtuuria ja on sopusoinnussa ilmeen kanssa: ulkoapäin se antaa leimansa talon luonteelle, sisältäpäin se on osa eteistilan ilmettä.

Me uskomme hyvään muotoiluun

Muotoilija

Ristomatti Ratia

”Ovi ja ihminen ovat suorassa vuorovaikutuksessa keskenään. Ihminen on hyvin lähellä ovea, joten oven pitää olla sinut ihmisen kanssa. Halusin tuoda oviin myös modernia arkkitehtuuria, mutta kuitenkin niin, että ovimallien pitää olla aikaa kestäviä. Ovi ei myöskään saa olla dominoiva tai kilpailla talon kanssa, vaan tukea talon ilmettä. Oven tulee olla sekä herkkä että ryhdikäs samaan aikaan.”

Arkkitehti

Tomi Paukkunen

”Hyvä ulko-ovi on kaunis, käytännöllinen ja kestävä: ovi täydentää talon arkkitehtuuria. Olen käyttänyt ovimallistojen muotoilussa sitä kokemusta, jonka olen saanut suunnitellessani erilaisia koteja. Oven tulee täyttää sekä talon asukkaiden toiveet että talon arkkitehtoniset vaatimukset. Ulko-ovien muotoilu tukee nykyaikaisia teknisiä ratkaisuja yksityiskohdista lähtien. Ovi on tärkeä osa talon sisustusta. Hyvin suunnitellut ja toimivat yksityiskohdat tekevät ovesta käytännöllisen. Haluan suunnitella ovia, jotka kertovat oven takana aukeavasta huoneesta tai sen asukkaasta.”