Älylukko viimeistelee Kaskipuun laadukkaan ulko-oven

Kaskipuun ulko-ovi ja Abloy Yale Doorman L3 -älylukko

Kaskipuun laadukas ulko-ovi on mahdollista viimeistellä oman valinnan mukaan modernilla älylukolla tai perinteisemmällä mekaanisella lukolla. Kaskipuun ulko-oviin on saatavilla myös Abloyn tuorein tulokas – Yale Doorman L3 -älylukko, joka on entistäkin älykkäämpi ja helppokäyttöisempi.

”Unohda avaimet ja hallinnoi ovesi lukitusta vaikka etänä”, kiteyttää Abloyn myyntipäällikkö Mika Wanne.

Yale Doorman L3 -älylukon käyttäminen on tosiaan tehty helpoksi. Oman Yale Home -sovelluksen kautta oven lukitusta pystytään ohjaamaan missä vain ja käyttöoikeuksien jakaminen on helppoa. Älylukon avulla voi myös tehdä automaatioita, joissa ovi lukittuu tai avautuu automaattisesti, kun lähestyt ovea tai ovi suljetaan.

Kaskipuun asiakkaat voivat hankkia Abloyn Yale Doorman L3 -älylukon oveen valmiiksi asennettuna. Tällöin Kaskipuun ulko-oven ostajalle jää tehtäväksi vain lukon käyttöönotto, jossa määritellään muun muassa lukon avaustavat ja yhdistettävät laitteet.

”Tuote on taattua ABLOY-laatua ja älylukolla on Secured by ABLOY -leima. Lukon toimivuuden, turvallisuuden ja laadun testaukseen käytetään samanlaisia metodeja kuin muidenkin Abloy-tuotteiden testauksessa”, toteaa Abloyn Yale-tuotteiden markkinointipäällikkö Janika Niskanen.

 

Kaskipuun älylukollinen ovi sopii lemmikkikotiin

Kaskipuun ulko-oviin Yale Doorman L3 -älylukko sopii mainiosti erityisesti kapeamman ja tyylikkäämmän designin ansiosta.
”Tämä älylukko sopii monenlaisiin oviin, myös sellaisiin, joissa on isompi ikkuna”, Wanne kertoo.

Älylukollisen oven saa avattua sisäpuolelta painamalla painikkeen eli kansankielellä kahvan lisäksi erillistä avauskytkintä. Kytkimen painaminen on ihmiselle helppoa, mutta ehkäisee lemmikkien omatoimista ovien availua.

”Ilman erillistä avauskytkintä lemmikit voivat saada hyppäämällä tai kuonolla tuuppaamalla painikkeen avattua ja livahdettua karkuteille. Tämä uusi lukko pitää melko suurella varmuudella lemmikit sisätiloissa”, toteaa Wanne.

Automaattilukitus on myös monen mieleen. Automaattilukituksen ansiosta ei tarvitse huolehtia, menikö ovi lukkoon vai ei – kun ovi painetaan kiinni, se lukitsee itsensä.

Kaskipuun ulko-ovi ja Abloy Yale Doorman L3 -älylukko

Älylukko etähallinnalla helpottaa arkea

Yale Doorman L3 -älylukko keskustelee älypuhelimen kanssa Bluetooth-yhteyden avulla. Tämä mahdollistaa esimerkiksi oven automaattisen avauksen, kun puhelin on riittävän lähellä ovea. Näin kotiin tullessa ei tarvitse kaivella avaimia tai kulkutunnisteita esiin.

Älylukon etäkäyttö onnistuu hankkimalla Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosan. Sen avulla kodin ovea voi hallita mistä vain.

”Jos rupeat autossa tai työpaikalla miettimään, että meniköhän ovi lukkoon lähtiessä, voit mobiilisovelluksen avulla tarkistaa tilanteen sekä tarvittaessa myös lukita tai avata oven”, Wanne kuvaa.

Niskanen kannustaa hankkimaan lisäosan, jotta lukon ominaisuuksista saisi parhaan mahdollisen hyödyn irti.

”Etähallinta kuitenkin antaa siihen melkein puolet lisää. Se laajentaa käyttömahdollisuutta niin paljon ja tekee lukosta vielä lisä-älykkään.”

 

Älylukko tarjoaa monia mahdollisuuksia

Yale Doorman L3 -älylukossa on mobiilihallinta vakiona ja lukkoa voi käyttää sekä koodilla että älypuhelimella. Lisäksi voi jakaa virtuaalisia avaimia, jos vaikkapa siivoojan tai nuohoojan pitää päästä sisälle asuntoon talon ollessa tyhjänä. Jos lapsilla ei vielä ole älypuhelinta käytössä, voi oven avata myös perinteisemmän kulkutunnisteen avulla. Kulkutunnisteen hukkumista ei tarvitse pelätä, sillä se voidaan helposti poistaa järjestelmästä ja korvata uudella.

”Mobiilisovelluksen käyttölokista näkee, kuka on avannut oven ja milloin ovi on lukittu. Voi siis vaikkapa kesken työpäivän tarkistaa, ovatko lapset tulleet koulusta kotiin”, toteaa Niskanen.

Yale Doorman L3-älylukko löytyy myös sekä Niskasen että Wanteen kotiovista.

”Tiedän omasta ja asiakkaiden kokemuksesta, että kun tämän älylukon kerran ottaa käyttöön, ei paluuta perinteiseen lukkoon avaimineen enää ole”, Niskanen linjaa.

”Ihmiset eivät ehkä ymmärrä, miten paljon älylukko helpottaa arkea, ennen kuin ovat itse kokeilleet. Kuinka monta kertaa päivän aikana tuleekaan tarkistettua, ovatko avaimet mukana – kokeiltua taskuja ja kaivettua laukkua. Älylukon myötä tämä kaikki jää pois. Vapauttaa ja rentouttaa ihan valtavasti, kun tullessa tai lähtiessä ei tarvitse miettiä, missä avaimet milloinkin ovat.”

 

Älylukollinen ovi toimii talvisäässä

Yksi Yale Doorman L3 -älylukon monista hyvistä puolista on sen monipuolisuus, josta hyvä esimerkki on sisäänrakennettu murtohälytin.

”Saat puhelimeen ilmoituksen, jos lukosta yritetään murtautua. Älylukko hälyttää myös paikallisesti”, Niskanen kertoo ja muistuttaa, että lukossa on myös sisäänrakennettu ovikello, eli sitäkään ei tarvitse erikseen uuteen taloon hankkia ja asentaa.

Kaskipuun ulko-oviin soveltuva Yale Doorman L3 -älylukko sopii Suomen sääolosuhteisiin samalla varmuudella kuin muutkin Abloyn lukot. Älylukon IP-luokiteltu ulkopuoli kestää tuulta, sadetta, hiekkaa ja pölyä.

”Tuotteessa on huomioitu pohjoismaiset ilmasto-olot. Näistä suomalaisista oloista on Abloylla pitkä kokemus. Lukon toimintavarmuuden taustalla oleva lukkorunko on sähkömekaaninen tuote. Lukon perusrakenne on säilynyt käytännössä samana, mikä on mahdollistanut vuosien varrella tehdyn jatkuvan teknisen kehitystyön asiakaspalauteen huomioiden”, toteaa Wanne.

Kuluttajien tekniset valmiudet ovat hyvin erilaisia ja siksi Abloylla onkin suomenkielinen kuluttajatuki, mihin voi ottaa yhteyttä arkipäivisin tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä.

 

Miten älylukko toimii lapsiperheessä? Lue lisää älylukosta lapsiperheessä.

Haluatko lukea lisää älylukon hyödyistä? Älylukko helpottaa arjen sujuvuutta.

 

Takaisin