Kaskipuu Oy

Vastuullisuus

Vastuullisuus on matka, jolla suuntamme on toimivien ja kestävien tuotteidemme aina vain pienempi hiilijalanjälki. Mitä teemmekin, teemme sen aina hyvin ja vieläkin paremmin – läpinäkyvästi. Kun puhumme vastuullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä, kerromme asiakkaillemme faktat lukuina, tuloksina ja niihin konkretiaa tuovina esimerkkeinä.

heron sertifikaatit
Vastuullisuus heron sertifikaatit

Kaski-ovilla ja ikkunoilla on Avainlippu!

Meille on myönnetty Avainlippu -tunnus

Suomessa valmistetuille Kaskipuun ikkunoilla ja ovilla on Avainlippu -tunnus ja Kaskipuun puuovilla on lisäksi Design from Finland -merkki tunnustuksena kotimaisesta muotoilusta.

Olemme ylpeitä kotimaisesta tuotteistamme sekä siitä, että myös Kaskipuun omistus on 100% Suomessa. Avainlippu-merkin avulla haluamme olla mukana tekemässä näkyväksi suomalaisen työn laatua ja vastuullisuutta. Kotimaisen tuotteen hankinta on yhteiskunnallista vaikuttamista ja vastuullinen arvovalinta, joka edistää meidän suomalaisten kilpailukykyä ja hyvinvointia. Vastuullisuus on yksi tärkeistä arvoistamme.

Hankkimalla kotimaisen Kaskipuun ikkunan tai oven tuet suomalaista työtä. Kiitos siitä!

Kaskipuun puuovilla on Design from Finland -merkki

Kaskipuu lanseerasi ensimmäisenä markkinoille hiilineutraalit puudesignovet. Olemme ylpeitä saavutuksestamme, mutta matka jatkuu. Meitä ohjaa jatkuvan parantamisen kulttuuri asiakkaidemme ja yhteisen ympäristömme parhaaksi.

Olemme saavuttaneet hienoja tuloksia hiilijalanjäljen pienentämisessä, ja parannamme toimintaamme entisestään joka päivä.

Tuotteiden hiilijalanjäljen tunnistaminen ja laskeminen on vastuullisuuden parantamisen ja hiilijalanjäljen pienentämisen lähtökohta. Tähän olemme paneutuneet erityisellä huolella. Meille vastuullisuus ei ole sanahelinää, vaan vastuullinen toiminta on Kaskipuun DNA:ssa. Olemme tosissamme: rinta rinnan laskemisen ja mittaamisen kanssa olemme sijoittaneet tuotekehitykseen tuhansia työtunteja ja satoja tuhansia euroja – loistavin tuloksin.

Kaskipuun hiilijalanjälki

Olemme laskeneet erikseen jokaisen puuovimallimme hiilijalanjäljen. Lisäksi olemme itse tehneet EPD-ympäristöselosteet sekä umpinaiselle että lasiaukolliselle puudesignovelle. Yhdessä Puutuoteteollisuus ry ja viisi ison ovi- ja ikkunavalmistajaa tekivät yhteisen, geneerisen ympäristötuoteselosteen avattavalle ja kiinteälle ikkunalle sekä ulko-ovelle ja parvekeovelle. Tämä yhteistyö on nyt maalissa.

Kaikki käyttämämme puu tulee Suomesta. Työllistämme koko puunhankintaketjussa metsän arvon ymmärtäviä suomalaisia ammattilaisia. Puuraaka-aineellamme on sekä FSC- että PEFC-sertifioinnit, jotka kertovat kestävästä metsänhoidosta ja hyvin hoidetuista metsistä.

FSC toteuttaa metsäsertifioinnin tavoitteita ympäristönäkökulmasta. FSC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka toimii ympäristön huomioonottavan, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti kannattavan metsänhoidon puolesta.

PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja kulttuurillisesti kestävää metsätaloutta. PEFC:n vaatimukset kohdistuvat muun muassa metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön. Lisäksi puutavaran seurantaa koskevilla vaatimuksilla varmistetaan, että puuraaka-aine on peräisin sertifioiduista metsistä.

Kaskipuu on ollut edelläkävijä tuotteidensa hiilijalanjäljen laskemisessa ja hiilijalanjäljen nopeassa vähentämisessä. Designpuuovilla lanseerasimme ensimmäisenä hiilineutraalit tuotteet. Parhaillaan työn alla on useiden muiden tuotteiden kehittäminen kohti hiilineutraaliutta. Tulokset vaativat työtä, työtä ja vielä kerran työtä. Esimerkiksi lämpöulko-ovien materiaaleista metalli ja lasi luovat haasteita niiden hiilineutraaliuden saavuttamisessa.

Tuotteidemme hiilijalanjalanjäljen laski bio- ja kiertotalouden asiantuntijayritys Macon. Laskelmissa on huomioitu oven kaikki merkitykselliset osat ja jokaisen komponentin päästö: puutavarat, metalliosat, pintakäsittelyaineet, muut materiaalit, eristeet, tiivisteet, lasi, tuotannon tuomat päästöt kappaletta kohti, lämmitys, jätevesi, sähköt ja jätteet.

Tehokkaalla logistiikalla pienempää hiilijalanjälkeä

Samaan kokonaisuuteen kuuluvat pakkaukset ja kuljetukset, ja logistiikan hiilijalanjäljen aktiivinen pienentäminen on voimakkaasti mukana Kaskipuun toiminnassa. Logistiikan kehittäminen on yksi ajankohtainen, tärkeä kehityshankkeemme. Meiltä asiakkaille lähtevässä tavarassa pyritään lavaoptimointiin, jossa lava on pakattu tehokkaasti mahdollisimman täyteen. Kuormatilan optimoinnilla tavoittelemme mahdollisimman täysiä autoja mahdollisimman suoraviivaisella suuntakuormalla. Tässä tuomme lisää energiatehokkuutta kuljetukseen tekoälyä hyödyntäen. Asiakaskohteesta palatessa automme vievät usein esimerkiksi purkujätettä kierrätykseen.

Osana logistiikan kehitystä on kierrätyspakkausten kasvava käyttö. Kun tavara tulee Kaskipuulle, pakkaukset pyritään palauttamaan takaisin tavarantoimittajalle. Parannamme koko ajan sitä, ettei lava tai pakkaus menisi toimituksessa hukkaan.

Tämä kaikki yhdessä tuottaa lopputuloksena tiedon siitä, paljonko on yhden tuotteen valmistuksen ja kuljetuksen hiilijalanjälki. Laskenta voidaan tehdä ovimallikohtaisesti, vieläpä oven koko huomioiden.

Oman tuotekehityksen, materiaalivalintojen ja tehokkaan tuotannon ansiosta pääsemme tuotteissamme hyvin lähelle hiilineutraaliutta. Kun haluamme tarjota asiakkaillemme ensimmäisenä täysin hiilineutraalin ovisarjan, tarvitaan lisäksi päästöjen kompensaatiota.

Mitä tarkoittaa päästöhyvitys ja minkä verran sitä tarvitaan designpuuovissa hiilineutraaliuden saavuttamiseksi? Hyvin vähän. Oman konsernimme EcoUpin valmistama Ekovilla-eriste on kiertotaloustuote, jonka tuotannossa syntyy vähemmän hiilidioiksipäästöjä kuin mitä tuotteet varastoivat. Syntyy hiilivarastoja, ja siksi hiilenpoisto-oikeutta voidaan myydä muille. Ekovilla on hieno vihreän rakentamisen ratkaisu ja tuote, jota käytämme myös hiilineutraalissa puuovisarjassamme.

Puudesignovissa pääsemme tuotekehityksemme ansiosta suoraan hyvin lähelle hiilineutraaliutta. Maaliin pääsemiseksi tarvitaan ovikohtaisesti pieni kompensaatio, joka vastaa perheen viikon maito-ostoksia. Siis hyvin, hyvin vähän.

Kotimaiset Kaski- ikkunat ja ulko-ovet valmistetaan Viitasaarella

Kaskipuun merkittävä investointi vastuullisuuteen on pohjoismaiden uusin ja modernein ikkunatehdas. Tehokkailla tuotantokoneilla syntyy laadukkaita ovia ja ikkunoita, joiden elinkaari on pitkä ja toimivuus ja käytettävyys huippuluokkaa.

Kaikissa kotimaan tehtaissa käytämme tuotannossa M1-luokiteltuja vesiohenteisia maaleja ovissa ja ikkunoissa. Kiinnitämme tarkasti huomiota ympäristöluokituksiin ja minimoimme jätteen määrän.

Asiakkaana voit luottaa, että valmistamamme ovi tai ikkuna ei vuoda. Sateen- ja ilmanpitävyys, tuulenpaineen kesto ja lämmön eristäminen ovat tuotteissamme testatusti korkealla tasolla, mikä tarkoittaa Kaski-oven ja ikkunan ostajalle toimivuutta, tiiviyttä ja energiatehokkuutta.

Ulko-ovien karmi-, reunamuoto- ja tiivistyssuunnittelulla on saavutettu markkinoiden ylivoimaisesti paras, toimivin ja tiivein ulko-ovi.