Ikkunaremontin hinta

Ikkunaremontin hinta Kaski

Ikkunaremontin hinta omakotitalossa – mistä ikkunaremontin hinta koostuu?

Harkitsetko ikkunaremonttia, mutta ikkunaremontin hinta mietityttää? Löysit oikeaan paikkaan, sillä asiaan kannattaa perehtyä kunnolla etukäteen. Ikkunoiden elinikä on noin 30-40 vuotta, niiden laadusta ja tehdyistä huoltotoimenpiteistä riippuen. Vanhat ikkunat huurtuvat, niiden tiivisteet vuotavat ja maalit hilseilevät, mutta yleensä vedon tunne on perusoire, joka saa harkitsemaan ikkunaremonttia.

Uusien ikkunoiden on tarkoitus palvella pitkään, joten remonttiin ja sen suunnitteluun kannattaa panostaa. Lopulliseen hintaan vaikuttaa moni seikka, jotka remonttia suunnitellessa on otettava huomioon.

 1. Mistä ikkunaremontin hinta koostuu?
 1. Taloyhtiön ikkunaremontti
 2. Muistilista ikkunaremontin hinnan osatekijöistä
 3. Ikkunaremontin rahoitus
 4. Ikkunaremontti on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin energiansäästönä

Kaski Ikkunat ikkunaremontti pori

Mistä ikkunaremontin hinta koostuu?

Ikkunamallin vaikutus hintaan

Nykyaikaiset ikkunat kätkevät sisäänsä monenlaisia ominaisuuksia ja remontin suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä tarkkaan, mistä haluaa maksaa ja mistä ei. Jokainen ikkunaremonttikohde on erilainen ja hintaan vaikuttaa moni asia. Ikkunaremontin hinnasta noin puolet koostuu itse ikkunoista ja toinen puoli asennuksesta, siihen liittyvistä tarvikkeista ja mahdollisesti ikkunoiden lisävarusteista. Ikkunoita ei kannata asentaa itse, jos ammattitaitoa ja kokemusta ei ole. Virheet ja tietämättömyys tulevat kalliiksi.

Yksittäisen ikkunan osalta hintaa määrää eniten ikkunan lämmönläpäisykerroin eli U-arvo sekä ikkunan välikarmien määrä. Erilaisista ikkunamalleista yksinkertainen, yksiosainen A-mallin ikkuna on edullisin vaihtoehto. Hintaa lisäävät esimerkiksi lämpöä, melua ja huurtumista torjuvat erikoislasit tai signaalinvahvistimet. Asennus on noin neljännes ikkunan hinnasta. Tähän vaikuttavat esimerkiksi telineiden tai nostimien tarve sekä työmäärä. Työmäärään puolestaan vaikuttavat mm. seinän rakenne, ikkunan kiinnitys seinärakenteeseen sekä tarvittavat lisätyöt. Asennus räätälöidään aina huolellisesti kohteen mukaan ja tarkan tarjouksen saa, kun remonttikohde on tarkastettu yhdessä asiakkaan kanssa. Viimeinen neljännes koostuu tarvikkeista, joita ovat ikkunoiden pellitykset, listat, kiinnitysmateriaalit, eristeet sekä mahdolliset vuorilaudat ja smyygit. Myös ikkunoiden lisävarusteet, kuten sälekaihtimet, ristikot, tuloilmaventtiilit tai hyttyspuitteet vaikuttavat hintaan.

Huolellinen valmistautuminen säästää pitkässä juoksussa rahaa

Kun ikkunaremonttiin ryhdytään, tehdään aluksi huolellinen kartoitus. Kaikki kodin huoneet kannattaa käydä huolellisesti läpi, ottaa ikkunoista mitat ja miettiä jokaisen ikkunan kohdalla tarpeita:

 • Tarvitaanko avattavaa ikkunaa, entä tuuletusikkunaa?
 • Vaihdetaanko kätisyyttä?
 • Asennetaanko hyönteissuojat?
 • Panostetaanko ääneneristävyyteen tai signaalien läpäisyvyyteen?

Muutoksilla voit vaikuttaa huomattavasti käyttömukavuuteen ja energiankulutukseen. Myös ikkunoiden aukkoja voidaan suurentaa – näin saadaan koko koti näyttämään avarammalta ja valoisammalta. Jo puitteiden väreillä ja lasiaukkojen koolla voidaan saada ihmeitä aikaan!

Tutustu Kasken ikkunoiden ominaisuuksiin ja lisävarusteisiin lataamalla ikkuna- ja ovikirja!

Kaski ikkunan lisävarusteet

Ikkunaremontti – hintaesimerkkejä

Ikkunaremonttia tehdessä kannattaa muistaa, että remontti maksaa itseänsä takaisin energiansäästöinä sekä tietysti asumismukavuutena. Esimerkkilaskelmassa Kuopiossa sijaitsevassa vanhassa talossa on 2-lasiset ikkunat, joiden U-arvo on 2,8 W/m²,K, energialuokka on G. Kun nämä ikkunat vaihdetaan uusiin, joiden U-arvo on 1,0 W/m²,K ja energialuokka A, saadaan energiansäästöä 20 m² ikkunapinta-alaan 6485 kWh(vuosikulutus) – 2316 kWh = 4169 kWh/ vuosi, joka on rahassa noin 416,88 € euroa vuodessa. Ikkunaremontin teko nostaa aina myös kiinteistösi arvoa.

Tässä toteutuneita ikkunaremontin hintaesimerkkejä:

 • 3 ovea asennettuna: 3000 – 7000 €
 • 3 ikkunaa ja 2 ovea asennettuna: 5000 – 9000 €
 • 10 ikkunaa, ei sälekaihtimia, asennettuna: 8000 – 12 000 €
 • 11 ikkunaa ja 3 ovea asennettuna: 11 000 – 17 000 €
 • 14 ikkunaa, 3 ovea, lisävarusteita sekä lukot, asennettuna: 13 500 – 20 000 €

Esimerkkihinnat sisältävät tuotteiden lisäksi asennuksen: vanhan purkamisen, rakenteiden tarkistuksen ennen uusien asennusta, uuden asennuksen, kiinnitystarvikkeet, eristyksen, sisä- ja ulkopuolen listoituksen, (peltilistoitus+vesipelti tiilitalot/ smyygilaudat+ vuorilaudat+vesipellit puutaloissa) sekä purkujätteiden kierrätyksen. Kaski myöntää ikkunaremonteilleen peräti 12 vuoden asennustakuun!

Kotimaiset Kaskipuu ikkunat

Taloyhtiön ikkunaremontti

Kun ikkunaremontti toteutetaan taloyhtiöön, samanlaisia tuotteita pystytään valmistamaan kerralla iso määrä. Näin kustannustehokkuus kasvaa ja ikkunoiden kappalehinta jää pienemmäksi. Energiasäästöt ovat taloyhtiössä huomattavat – lämmityslaskuissa tullaan säästämään jopa tuhansia euroja. Nykyaikaisilla ikkunoilla voidaan vaikuttaa myös huoneiden ilmanpaineeseen, joka on olennainen ilmanlaadun ja asukkaiden terveyden kannalta. Uudet ikkunat eristävät myös tehokkaasti ääntä. Rivitaloissa ja kerrostaloissa ikkunaremontti tehdään joko erillisenä remonttiprojektina, oviremontin tai kokonaisvaltaisen julkisivuremontin yhteydessä.

Lataa tästä opas taloyhtiön ikkunaremonttiin!

ikkunaremontin hinta taloyhtiössä, taloyhtiön ikkunaremontti hinta

Muistilista ikkunaremontin hinnan osatekijöistä

Ikkunaremontin laajuus

 • Talon koko, ikkunoiden määrä
 • Koko talo kannattaa aina käydä läpi kerralla, jolloin ikkunakohtainen hinta on pienempi.
 • Muutetaanko ikkunoiden aukkokokoa samalla?
 • Vaihdetaanko samalla myös ulko-ovet, entä autotallin tai varaston ovi?

Ikkunoiden koko ja malli

 • Pieni ja yksinkertainen on halvempi kuin suuri ja moniruutuinen.
 • Isot kiinteät ikkunat vs. tavanomaiset avattavat ikkunat.
 • Kiinteät ikkunat saadaan tehtyä isompina, joten neliöhinta jää niissä pienemmäksi.
 • Tuloilman esilämmittävä korvausilmaventtiili voidaan asentaa vain avattavaan ikkunaan.
 • Kaihtimet – avattavaan ikkunaan kaihtimet voidaan asentaa pölyltä ja kosketuksilta suojaan ikkunan sisälle.
 • Ikkunapuitteiden perusvärit ovat edullisempia kuin vapaavalintainen väri.

Ikkunoiden asennuspalvelu

 • Noin neljännes ikkunaremontin hinnasta koostuu asennuksesta
 • Tarvitaanko telineitä tai nostimia? Nämä vaikuttavat kokonaishintaan.

Ikkunoiden lisävarusteet

 • Kaskipuulta on saatavilla monenlaisia lisävarusteita: Hyönteispuitteet, sälekaihtimet, ristikot, aukipitolaitteet, erikoisvärit, venttiilit jne. parantavat ulkonäköä ja käytettävyyttä, mutta vaikuttavat hintaan.

Asennuksen tarvikkeet

 • Asennuksessa tarvitaan erilaisia tarvikkeita, kuten eristeitä, listoja, ikkunapeltejä jne.

Lasivaihtoehdot

 • Äänieristys, huurtumattomuus, näkösuojalasi, palonkestävä lasi ja muut ominaisuudet, joilla käyttömukavuus ja turvallisuus paranee.

Ikkunoiden erikoisominaisuudet

 • Signaalinvahvistin : Kaski Signal -signaalinvahvistin on mobiiliverkon signaaleja vahvistava elementti seinärakenteisiin. Kaski Signal asennetaan ikkunan karmien väliin ja tällä ratkaisulla saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi matkapuhelinsignaalin läpäisy seinärakenteiden läpi ja varmistetaan sisätiloihin samat nopeudet kuin rakennusten ulkopuolella. Kaski Signal on myös täysin huoltovapaa. Kaski Signal ei tarvitse sähköä toimiakseen ja se toimii kaikkien operaattoreiden verkoilla.

Kaski ikkunat signaalinvahvistin

Mahdolliset muutostyöt

 • Ikkuna-aukon koon muuttaminen
 • kokonaan uusien ikkuna-aukkojen tekeminen

Muut ikkunaremontin kulut

 • Rahti- ja kuljetuskulut
 • Kierrätyskulut

Ikkunaremontin suunnittelukäynti on maksuton

Hyvä suunnittelu on paras lähtökohta onnistuneelle ikkunaremontille. Kasken asiantuntijan esittelykäynti on aina ilmainen. Asiantuntija osaa ottaa huomioon kaikki tärkeät asiat ja antaa hinta-arvion. Varaa suunnittelukäynti täältä. Suunnittelukäynnillä saat tarkan hinta-arvion ikkunaremontista. Käyntiin kannattaa varata aikaa noin pari tuntia.

Uudet ulko-ovet ikkunaremontin yhteydessä

Huomioi ikkunaremontin suunnittelussa myös ulko-ovet: saat uudet ja energiatehokkaat ulko-ovet samoilla värisävyillä ikkunoiden kanssa. Ikkunoiden sisäpuolelle on saatavilla samat kuultosävyt, kuin Kaski Puudesign -malliston puisiin ulko-oviin.  Näin kotisi näyttää viimeistellyltä ja uusi ulko-ovi tuo käyttömukavuuden ja energiatehokkuuden lisäksi myös turvaa. Myös oviremontissa hintahaitari on suuri, riippuen valitsemastasi ovimallista ja sen lisävarusteista. Oviin on saatavilla vakioheloitusten lisäksi myös valmiiksi asennettuja sähköisiä lukituksia, jotka nostavat oven hintaa. Myös painikkeissa on hintaeroja, mutta pienempiä.

  

Ikkunaremontin rahoitus

Suurin osa ikkunaremontin ostajista hankkii uudet ikkunat rahoituksella. Kaski-rahoitus on helppo tapa ostaa ikkunaremontti. Sinun ei tarvitse neuvotella pankin kanssa etkä tarvitse säästöjä. Joustavilla kuukausierillä hoidat maksua tasaisesti ja mahdollisen säästetyn pääoman voit käyttää muihin kohteisiin. Voit aina halutessasi lyhentää vaikka koko lainan kerralla pois. Kokeile ikkunaremontin rahoituslaskuria. Muista myös korkovähennysoikeus!

Ikkunaremontti on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin energiansäästönä

 • Säästöä energiankulutuksessa/pienemmät lämmityskulut
 • Asumismukavuuden lisääntyminen
 • Talon/kiinteistön arvonnousu

Ikkunaremontti hinta on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin

Muista ikkunaremontissakin kotitalousvähennys!

Kun teetät ikkunaremontin, vuonna 2022 teetetyissä töissä kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa. Saat maksimimäärän, kun yritykselle maksamasi laskun loppusummassa on 5 875 euroa työn osuutta. Omavastuu on edelleen sama 100 euroa vuodessa. Kun maksat työstä yritykselle, saat vähentää 40 % vähennykseen oikeuttavan työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Jos palkkaat työntekijän, voit vähentää 15 % maksetusta palkasta sekä palkan sivukulut.

Huomio: Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Et saa kotitalousvähennystä esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista. Kun yrittäjä lähettää sinulle laskun töistä, laskussa täytyy olla erittely. Erittelystä näet, mikä on työn hinta. Sen jälkeen voit hakea kotitalousvähennystä työn hinnasta.

Vero.fi sivulta lisää kotitalousvähennyksestä.

Pyydä tarjous tai varaa maksuton esittelykäynti!

 

Takaisin