Kaski-ikkunat saunaan

Saunan ikkunat

Kaskipuun ikkunat soveltuvat hyvin saunan ikkunaksi. Saunaan voidaan laittaa niin avattavat kuin kiinteätkin ikkunat. Avattavan saunanikkunan painikkeen kädensija on puuta, jotta ikkuna voidaan avata saunan ollessa käytössä. Ikkunan sisäpinnan lasi karkaistaan. Kalvon muodostavia (maalaus, lakkaus) pintakäsittelyitä ei suositella saunatiloihin, vaan ne suositellaan käsittelemään saunaan soveltuvilla tuotteilla. Mikäli haluat ikkunan tarjoavan näkösuojaa, voit valita siihen näkösuojalasin (etsattu tai crepi). Sisäpuolelle voit valita erittäin hyvin kuumuutta ja lämpötilanvaihteluja kestävän karkaistun turvalasin.

heron sertifikaatit
Saunan ikkuna heron sertifikaatit

Kaskipuun

Saunan ikkuna

Kaskipuun saunan ikkuna on suunniteltu juuri suomalaiseen saunaan ja ikkunoita on saatavilla joko avattavalla tai kiinteällä rakenteella. Sisäpuite on suojakäsiteltyä mäntyä ja ulkopuolen alumiiniverhouksen väri on valittavissa. Saunan ikkunassa on puinen painike, joka ei polta sormia ja on siten mukava käyttää.

Happirikkaat löylyt ovat parhaita ja saunomisen mukavuutta voi siis parantaa ikkunan avattavuus ja samalla voi tuulettaa vesihöyryt ulos.

Saunan ikkunoihin on saatavilla lisävarusteita kuten aukipitolaite tai erilaisia kaihtimia. Saunan ikkunan pitkäikäisyys mielessä sisälasiksi kannattaa valita karkaistu turvalasi, joka kestää erinomaisesti kuumuutta ja lämpötilavaihteluja ja se ei muodosta teräviä sirpaleita rikkoutuessaan.

Kaskipuun

Saunan ikkunan ominaisuudet

Kalvon muodostava maalipinta ei ole hyvä ratkaisu saunaan tai löylyhuoneeseen. Puhdas puupintakin voi menetellä, mutta suojakäsittely parantaa puurakenteiden kestävyyttä kosteissa olosuhteissa ja helpottaa ikkunoiden puhtaanapitoa. Suojakäsitelty pinta voidaan myös sävyttää löylyhuoneen muun sävymaailman mukaiseksi, halusipa saunasta tumman tai vaalean tai minkä sävyisen tahansa.

Saunan ikkunaan voi olla tarpeen saada näkösuojaa, joka päästää valon sisälle mutta estää tirkistelyn. Säle- tai vekkikaihdin voi olla vaihtoehto, jos löylyhuoneen ikkunasta näkyy naapurin terassille tai kadulle. Kaski ikkunoihin on myös valittavissa näkösuojalasit, crepi ja etsattu. Näistä lasivaihtoehdoista löydät kuvat alapuolelta.

Ikkuna on lisäksi valittavissa normaalilla tai Thermo-rakenteella. Molemmat ikkunat käyvät sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin.