Kaski

Lasivaihtoehdot

Kaskipuun ikkunat on saatavilla useilla eri lasivaihtoehdoilla: energiatehokkaat, ääneneristys, auringonsuoja, huurtumattomat, turvalasit, palolasit sekä erilaiset näkösuojalasit. Valitse ikkunoiden ominaisuudet käyttötarpeen mukaan! Kotimaiset Kaski-ikkunat ovat laadukkaat ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa, joten ne sopivat jo sellaisenaan useimpiin koteihin. Kaikkiin Kaskipuun ikkunoihin on kuitenkin saatavilla erityisominaisuuksia, jotka parantavat käytettävyyttä entisestään. Valitsemalla sopivan ikkunalasin voit lisätä esim. ikkunan äänieristystä, energiatehokkuutta tai auringonsuojaa. Lisäominaisuuksia ei yleensä ole tarpeen hankkia koko taloon, saat parhaimman hyödyn jo muutamalla hyvin suunnitellulla ja oikein sijoitetulla erityisikkunalla. Hyödynnä Kasken maksuton arviointikäynti, asiantuntijamme auttavat sinua ikkunoiden suunnitteluun liittyvissä asioissa, ympäri Suomen!

heron sertifikaatit
Ikkunaremontti heron sertifikaatit

KASKI-IKKUNOIDEN LASIVAIHTOEHDOT

Kaskipuulta saat ikkunoiden lasituksiin monenlaisia eri vaihtoehtoja.

 • Energiatehokkaat lasit
 • Ääneneristävyyttä parantavat lasit
 • Auringonsuojalasit
 • Huurtumattomat lasit
 • Turvalasit
 • Näkösuojalasit

Lasivaihtoehdot

Energiatehokas lasi

Valitse energiatehokkaat lasit kun haluat parantaa kotisi energiatehokkuuta. Lämpöhukka on minimoitu eikä vetoa tunnu ikkunan läheisyydessä.

Ääneneristyslasi

Ääneneristyslaseilla vähennät tehokkaasti kotisi ympärillä olevia meluhaittoja. Ääntä tehokkaasti eristävillä ikkunoilla voi vaikuttaa huomattavasti asumismukavuuteen vikkailla tie- ja lentoliikennealueilla.

Auringonsuojalasi

Paahteiseen paikkaan sopivat hyvin Kaskipuun auringonsuojalasit. Ne estävät sisätilojen lämpenemistä ja himmentävät myös ulkoa päin tulevaa valoa.

Huurtumaton lasi

Huurtumista ilmenee syksyllä ja keväällä nopean lämpötilavaihtelun vuoksi. Paranna asumismukavuuttasi ja vaikuta huurteen muodostumiseen ikkunalaseilla.

Turvalasi

Turvalasi on kestävää ja se on tämä ansiota turvallisempaa. Tarvitset turvalasia, kun lasipinnan korkeus lattiasta on alle 70 cm.

Näkösuojalasi

Näkösuojalasia käytetään usein tiloissa, joihin halutaan suojaa, mutta myös valoa. Esimerkiksi pesutilojen ja lähellä katua oleviin ikkunoihin valitaan usein näkösuojalasi.

Näkösuojalasit Kaski-ikkunoihin

Kirkas

Etsattu

Crepi

Kysymyksiä ja vastauksia Kaskipuun ikkunoiden lasivaihtoehdoista

 • Oviin ja niiden vieressä oleviin ikkunoihin turvalasi on valittava, jos lasipinta on alle 700 mm korkeudella lattiasta. Jos ikkuna on vähintään yhden kerroksen korkeudessa ja alareuna alle 700 mm korkeudessa, sitä käsitellään kaiteena. Tällöin on lasituksessa on käytettävä laminoitua lasia. Muiden kuin asuntojen ovissa raja on 1500 mm. Turvalasi ei rikkoutuessaan muodosta teräviä palasia vaan pirstaloituu niin, ettei palasiin synny teräviä, leikkaavia reunoja.
 • Selektiivilasi, tai kuten monesti puhutaan myös ”eristyslasi”, ”energiansäästölasi” tai ”lämpölasi”, tarkoittaa lasia joka on pinnoitettu hyvin ohuella metallioksidikerroksella, jonka ansiosta lämpösäteily heijastuu pois, mutta näkyvä valo pääsee läpi. Sana ”Selektiivilasi” tuleekin englanninkielisestä sanasta ”select”, eli valita. Selektiivilasi siis käytännössä valitsee mitä lasin läpi pääsee ja mitä ei. Käytännössä tämä tulee ilmi esimerkiksi niin, että kesällä ulkoapäin tuleva auringonvalo ei kuumenna asuntoa liikaa koska selektiivilasi päästää valon, mutta ei lämpösäteilyä sisälle. Parempi lämmöneristyskyky johtaa tietysti pienempiin lämmityskuluihin sekä mukavampaan sisäilmaan, koska kylmän ikkunalasin aiheuttama veto vähenee huomattavasti.
 • Auringonsuojalasi estää liiallista auringon lämpösäteilyä pääsemästä sisätiloihin kesäisin ja vähentää näin asunnon viilennyksen tarvetta. Auringonsuojalasi on oiva ratkaisu laajoihin ikkunapintoihin ja ne voidaan valita vaikka yhdelle sivulle, johon aurinko paahtaa eniten. Kuumassa ilmastossa auringonsuojalasia voi käyttää vähentämään aurinkoenergian läpäisyä ja auttamaan häikäisyn hallinnassa.
 • Peililasiksi sanotaan lasia, jossa on vahvasti metalloitu peilikalvo. Metallimolekyylien suuren määrän ansiosta kalvo peilaa valon suuntaan ja toisella puolella se on läpinäkyvä. Jos ulkona on valoisampaa, kuin sisällä, yksisuuntainen peilikalvo peilaa ulospäin ja on läpinäkyvä sisällä. Jos huoneessa on valoisaa, ulkona on ilta tai pimeää, niin kalvo peilaa päinvastoin ja ulkoa näkyy sisälle. Ensimmäisessä kuvassa piilopeililasi päivällä.
 • Piilopeililasi pimeällä, saunassa normaali saunan valaistus
 • Piilopeililasi pimeällä, saunassa vain kiuasvalo ja tulipesästä tuleva valo
 • Energiatehokkaat, moninkertaiset ikkunalasit voivat joskus aiheuttaa ongelmia matkapuhelimien ja langattomien verkkojen radiosignaaleihin. Kaskipuun signaalilasilla mobiilisignaali saavuttaa reitin sisätiloihin ja mahdollistaa kännykän ja muiden mobiililaitteiden paremman kuuluvuuden tasaisesti huonetiloissa. Kaski Signaalilasi päästää signaalit lasin läpi vaikuttamatta lämmöneristävyyteen.
 • Miksi valita ikkunaan Kaski Signal -signaalilasi?
  1. Edullinen ja varma tapa varmistaa puheluiden kuuluvuus ja mobiilidatan toimivuus sisätiloissa.
  2. Saatavilla kaikkiin Kaski-ikkunoihin. Signaalilasi on saatavilla myös pinnoitettuun lasiin tekemällä siihen taajuusselektiivinen kuviointi.
  3. Puhelut kuuluu sekä yhteydet toimii – 3G-; 4G – ja 5G -operaattorista riippumatta
  4. Signal-lasia ei juurikaan huomaa, ei vaadi sähköä.
  5. Nopeat verkkoyhteydet lisäävät asumismukavuutta ja turvallisuutta.
 • Lue lisää signaalilasista .