Kaski aurinkosuojalasit

Vuoden kuumimpana aikana, kesällä, paahde voi nostaa huoneiston sisälämpötilan tukahduttavan kuumaksi. Erityisesti suuret lasipinnat paahteisella paikalla nostavat nopeasti sisälämpötilan tunkkaiseksi ja läkähdyttäväksi. Ikkunat päästävät auringon tuottamaa energiaa lävitseen suuria määriä, joka johtaa astelukemien räikeään nousuun. Lasin läpi pääsevällä aurinkoenergialla on suora yhteys jäähdytystarpeen ja –kulujen nousuun. Aurinkoenergian ja lämmön pääsyä huoneistoon voidaan rajoittaa esimerkiksi aurinkosuojatulla lasilla.

Ikkunat ikkunaremontti Kaski Kaskipuu seinäjoki

Aurinkosuojattu lasi voi olla vastaus, jos huoneiston sisälämpötila lähentelee kesäisin hellelukemia. Aurinkosäteilyä tehokkaasti ulospäin heijastava aurinkosuojalasi päästää aurinkoenergiaa lävitseen 30 % vähemmän, kuin pinnoittamaton lasi. Aurinkosuojattu lasi on erinomainen vaihtoehto suurille lasipinnoille, jotka sijaitsevat paahteisilla paikoilla. Esimerkiksi etelään päin olevat ikkunat on hyvä varustaa aurinkosuojalla, jotta läkähdyttävältä huoneelta voitaisiin välttyä. Myös Kaski –parvekeovet saa halutessaan varusteltuna aurinkosuojalaseilla.

Huoneiston valoisuutta ei tarvitse uhrata siedettävän sisäilmalämpötilan vuoksi. Kaskipuun aurinkosuojalasilla ei ole suurta vaikutusta luonnon valonläpäisyyn. Aurinkosuojatun lasin turvin voit nauttia kirkkaasta ja viihtyisästä huoneistosta ilman huolta auringon vahingollisesta säteilystä. Jos kuitenkin auringon porotus tympii, voit valita Kaskipuun auringonsuojalasin myös harmaana. Harmaa lasi on loistava vaihtoehto, jos haluat nauttia auringon valosta ilman kaihtimia mutta auringon suora porotus aiheuttaa päänvaivaa. Harmaa lasi on myös kelpo vaihtoehto, jos paahteisten ikkunoiden lähettyvillä työskennellään paljon tietokoneiden kanssa.

Pinnoittamaton lasi päästää lävitseen lähes nelinkertaisen määrän UV-säteilyä verrattuna aurinkosuojattuun lasiin. UVA-säteet läpäisevät pinnoittamattoman lasin ja aiheuttavat ihmisille ihovaurioiden lisäksi silmävaurioita, kuten harmaakaihia. Ultraviolettisäteilyltä on siis syytä suojautua ja vaivaton keino siihen on aurinkosuojalasi, joka päästää lävitseen vain noin 11 % auringon UV-säteilystä. Jos sinulla on tapana oleskella ikkunan edessä, aurinkosuojan käyttö on suositeltavaa ja se hoituu Kaskipuun aurinkosuojalla.

Auringon säteilyn läpäisyarvot ikkunoittain.

UV-säteet läpäisevät sekä lasin että pilvet, toisin kuin auringon “näkyvä” valo. Pahimmassa tapauksessa jopa 90 % UV-säteistä voivat läpäistä pilvet. Edes pilvisellä säällä et ole turvassa UV-säteilyltä. Aurinkosuojalasi ei aiheuta vahingollisia heijastuksia tai vääristymiä, jolloin huoneistossa on miellyttävää oleskella ja tehdä töitä. Suojatun lasin avulla UV-säteily ja auringonvalo eivät pääse heijastumaan sisustusmateriaaleihin yhtä vahvasti, joka vähentää haalistumista ja haurastumista.

Jotta ihosi ja silmäsi pysyvät terveinä ja huonekalusi loistokunnossa on suositeltavaa valita paahteisille paikoille ikkunan aurinkosuojaus, joka vähentää UV-säteilyn sisälle pääsyä yli 30% verrattuna pinnoittamattomaan lasipintaan. Kaskipuun aurinkosuojalasi pitää huolen sinusta ja kodistasi. Aurinkosuojalasi on erinomainen valinta erityisesti niille, jotka tekevät mieluusti töitä ikkunan lähellä tai viihtyvät sisällä myös lämpiminä päivinä. Jos aurinkosuojattu lasi ei ole sinulle toteutettavissa oleva vaihtoehto, kannattaa ikkunat varustella esim. kaihtimilla, verhoilla tai aurinkosuojakalvolla. Myös nämä vaihtoehdot ovat varteen otettavia ja erityisesti sisustajien suosimia.

Kaskipuu aurinkosuojalasi heijastaa UV-säteilyä ja aurinkoenergiaa ulospäin, mutta päästää silti valon lävitseen. Huoneisto pysyy viihtyisänä ja valoisana.

Täyden aurinkosuojan saat ainoastaan estämällä auringonsäteet täysin. Suojan voi saada erilaisilla kaihtimilla tai verhoilla. Parhaan ja kattavimman suojan saat yhdistelemällä eri suojakeinoja, jotka vastaavat elämäntyylisi tarpeita. Hyvän aurinkosuojat saat yhdistämällä esimerkiksi Kaskipuun aurinkosuojalasin ja vekkikaihtimet.

Kaihtimet tuovat suojaa sekä katseilta että auringonsäteiltä. Sälekaihtimet ovat perinteinen vaihtoehto, niitä on helppo käyttää ja ne saa tarpeen tullen piiloon vetämällä ne ylös. Sälekaihtimia täytyy kuitenkin pitää oikein päin, jotta ne torjuvat auringonsäteilyä ja kuumuutta. Kaihtimet heijastavat auringonsäteilyä pois, kun kupera puoli on ulospäin. Koveran puolen ollessa ulospäin sälekaihtimet suojaavat paremmin valolta, mutta päästävät säteilyä sisälle pienistä esiin jäävistä aukoista. Kiinteissä ikkunoissa sälekaihtimet asennetaan lasin ulkopuolelle ja avattavissa ikkunoissa useimmiten ikkunalasien väliin. Kaskipuulta on saatavilla myös monentyyppiset sälekaihtimet lisävarusteena.

Kaski ikkunat sälekaihtimet

Vekkikaihtimet ovat täydellinen vaihtoehto sisustajalle. Vekkikaihtimia löytyy useissa väreissä, joista takuulla löytyy sopiva jokaisen sisustajan värimaailmaan. Vekkikaihtimet ovat helposti säädettävissä ja ovat sen vuoksi täydellinen auringonsuoja. Pääset nauttimaan luonnon valosta ja samalla estätä sen vahingollisen säteilyn. Kankainen kaihdin parantaa huoneiston akustiikkaa ja on tyylikäs valinta kotiin tai toimistoon. Muista kaihtimista poiketen vekkikaihtimissa on kaksisuuntainen mekanismi, jonka avulla kaihtimen voi laskea tai nostaa halutulle korkeudelle sekä ylä- että alareunasta. Vekkikaihtimet ovat kotimaista käsityötä ja niiden lasipintaa vasten oleva helmiäispinnoite suojaa tehokkaasti paahteelta.

Markiisit ja muut verhot ovat oiva tapa suojautua suoralta auringonpaisteelta. Aurinkoisella paikalla markiisin suojaa huoneistoa auringolta, peittämättä näköalaa. Markiisin tuoma suoja on todella kattava, sillä se estää muista aurinkosuojista eroten koko ikkunan kuumumiselta. Tarpeen tullen markiisin voi kelata kiinni, osa markiiseista ovat automatisoituja, jotka kelaavat itsensä pois sään vaihtuessa. Markiisilla suojaat sisustusmateriaalit ja ihosi, mutta nautit silti luonnon valosta ja ikkunasi näköalasta.

ikkunat markiisit

Ikkunaan asennettava aurinkosuojakalvo on oiva valinta jos kaipaan suojaa auringolta mutta ikkunaremontti on vastikään tehty mutta aurinkosuojalasia ei sen yhteydessä asennettu. Kalvo toimii aurinkosuojalasin tavoin, mutta se asennetaan ikkunalasin pintaan. Kalvoja saa sekä kirkkaina että värillisinä. Värillinen kalvo on vaihtoehto tiloihin, joissa kaivataan suojaa auringonsäteilyn lisäksi myös auringonvalolta. Aurinkosuojakalvo on hyvä ratkaisu esimerkiksi sinulle, joka asut vuokra-asunnossa ja et voi itse päättää ikkunaremontista.

markiisit ikkunat

Tutustu: Kaski ikkunoiden aurinkosuojalasityyppien tarkempiin ominaisuuksiin eri ikkunatyyppien tuotekorteista.

Takaisin