Hyttysverkko ikkunaan – uutuutena laadukas allergiaverkko

ikkunaremontti kaskipuu

Hyttysverkko eli hyönteispuite ikkunaan asennettuna estää hyttysten ja muiden hyönteisten pääsyn sisätiloihin ikkunan ollessa auki. Laadukkaan hyttysverkon avulla on helppo lisätä paitsi kodin tai vapaa-ajan asunnon viihtyisyyttä ja käyttömukavuutta, myös siisteyttä. Kaskipuun uusi allergiaverkollinen hyönteispuite tuo kaivattua helpotusta erityisesti allergiakoteihin. Kodin tuulettamista helpottava ikkunan hyönteisverkko estää tuulen mukana lentävien kasvien siementen, kuivien lehtien ja muiden pikkuroskien pääsyn sisätiloihin.

Tutustu laadukkaisiin hyönteispuitteisiimme, joita on saatavilla eri materiaaleilla:

 • Allergiaverkko eli alumiiniverkko tehokkaalla allergiaominaisuudella vahvistettuna
 • Lasikuituvahvistettu muoviverkko
 • Alumiiniverkko

Uusimpana tulokkaana Kaskipuun hyönteispuitteiden valikoimasta löytyy tehokkaalla allergiaominaisuudella varustettu alumiiniverkko. Allergiakoteihin suunnitellussa hyönteispuitteessa silmäkoko on pienempi ja puitteen sisäpuolelle on integroitu tehokas allergiaverkko. Allergiaverkko suodattaa jopa 99 prosenttia siitepölystä ja huomattavan osan esimerkiksi katupölystä. Allergiaverkko on helpottaa allergiakodin tuuletusta ja allergikon oloa erityisesti alkukeväästä ja -kesästä, kun katupölyä ja siitepölyä on paljon ilmassa.

Lasikuituvahvistettu muoviverkko on nimensä mukaisesti muovipinnoitettua lasikuitua ja alumiiniverkko puolestaan on tummanharmaaksi polttomaalattua tukevaa alumiinia. Näissä verkkojen silmäkoko on noin millimetrin luokkaa. Kaskipuun hyttysverkoissa on ajateltu ennen kaikkea toimivuutta ja huomaamattomuutta. Materiaaleiksi valitut alumiini sekä lasikuidulla vahvistettu muovi ovat perinteisimpiä nylonverkkoja huomattavasti kestävämpiä. Kaikki Kaskipuun hyttysverkot ovat väriltään tummanharmaita, eivätkä näin erotu ikkunasta yhtä selvästi kuin vaaleammat tai kirkkaammat värit. Tummanharmaat ikkunan hyönteisverkot on myös helppo pitää puhtaana.

Hyönteispuitteen kehykset puolestaan ovat polttomaalattua alumiinia, joka kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita.

Tutustu hyönteispuitteiden valikoimaamme tarkemmin!

 

Hyttysverkko ikkunaan helpolla asennuksella

Hyönteispuitteen asentaminen on helppoa ja vaivatonta, sillä Kaskipuun hyönteispuitteessa ei ole irrallisia kiinnitysosia.

Asenna hyttysverkko ikkunaan näin:

 • Hyönteispuite nostetaan paikoilleen sisältäpäin eli huoneen puolelta ikkunan ulkoverhoiluprofiileja vasten saranapuolen sivu edellä.
 • Puitteet avataan kokonaan auki ja hyönteispuite esiasetetaan ja keskitetään ulkopuiteaukkoon.
 • Tuuletusikkunapuite laitetaan kiinni aivan lukkoon saakka, jolloin hyönteispuite asettuu paikoilleen lopulliseen asentoon.
 • Hyönteispuitteen ylä-/alapäässä on tehtaalla valmiiksi asennettu tiiviste, jolla puite lukittuu hyvin paikalleen.
 • Kaskipuun hyönteispuitteen irrottaminen on helppoa alareunassa olevan pienen kahvan ansiosta ja irrotus onnistuukin mainiosti ilman työkaluja.

Kaski-ikkunoihin voit hankkia hyönteispuitteen myös jälkikäteen. Ikkuna-aukko kannattaa mitata huolellisesti ennen hyönteispuitteen hankkimista. Mittaamiseen kannattaa käyttää metallista rullamittaa, jotta mitat ovat mahdollisimman tarkkoja. Ikkuna-aukko eli karmipeltien väliin jäävä aukko mitataan millimetrin tarkkuudella pysty- ja vaakasuunnassa.

 

kaski hyönteispuitteen irrotuskahva

 

Ikkunan hyönteispuitteen huolto ja irrottaminen talven ajaksi

Hyönteissuoja ikkunassa on pitkäikäinen, kunhan sille muistaa tehdä vuosittain muutaman huoltotoimenpiteen. Muoviset ikkunoiden hyttysverkot kannattaa aina irrottaa talven ajaksi ja varmistaa näin verkon pitempi käyttöikä. Kasken hyönteissuojien materiaali on säänkestävää, mutta pakkanen, lumi ja jää voivat pahimmassa tapauksessa vaurioittaa verkkoa. Hyönteispuitteiden irrottamisella säästyt talvisäiden aiheuttamalta harmilta. Kaskipuun alumiiniverkollinen hyönteispuite voi olla myös talvikauden paikoillaan

 

Hyttysverkon puhdistaminen ja varastointi

Kesän aikana hyttysverkkoon kertyy monenlaista likaa ja hyönteisverkkoon kiinni jääneet hyönteiset voivat houkutella pikkulintuja terävine nokkineen. Samalla, kun hyttysverkot irrotetaan talvisäilytystä varten, onkin puhdistaa ne siitepölystä, kasvien siemenistä, hyönteisistä ja hämähäkin seiteistä. Irtoroskat voi puhdistaa varovasti imurilla ja viimeistelyyn sekä puitteiden puhdistamiseen käy mieto pesuainevesi. Verkon voi irrotuksen jälkeen myös pestä saippuavedellä kevyesti vesihanan alla.

Hyönteispuite säilyttää parhaiten muotonsa, kun varastoit sen kuivaan paikkaan ja mielellään pystyasentoon, jolloin verkkoon ei tule venymiä tai painaumia. Mikäli sinulla on useampia eri kokoisia hyönteispuitteita, kannattaa ne merkata ennen varastointia kevään asennustöiden helpottamiseksi.

Paras paikka hyönteispuitteiden varastoinnille on kuiva sisätila. Puitteet kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää pystyasennossa, silloin verkkoihin ei tule painaumia eivätkä ne pääse venymään. Mikäli hyttysverkkoja on eri kokoisia, kannattaa ne merkitä varastointia varten. Näin uudelleen asentaminen sujuu sutjakammin.

 

Muoviverkollisen hyönteispuitteen verkon vaihtaminen

Huollosta huolimatta voi säiden armoilla oleva hyttysverkko tulla ennen pitkää käyttöikänsä loppuun. Rikkoutuneen muoviverkon voi helposti korvata uudella.

 • Asenna uusi verkko aina lämpimässä sisätilassa tai ulkona sään ollessa lämmin, koska silloin verkko on pehmeä ja siten helpompi asentaa.
 • Irrota vanha verkko irrottamalla sen kiinnitysnauha alumiinisesta puitteesta.
 • Laita uusi verkko lankasuoraan puitteen päälle ja painele kiinnitysnauha takaisin paikoilleen, jolloin verkko kiristyy.
 • Leikkaa ylimääräinen verkko pois. Se käy kätevästi mattoveitsellä.

Voit katsoa hyttysverkon vaihto-ohjeet myös videolta.

Kaskipuun ikkunoiden lisävarusteet

Hyönteispuitteiden lisäksi ikkunoiden käyttömukavuutta ja toimivuutta voi parantaa myös muilla lisävarusteilla.

 • Avattavien ikkunoiden sälekaihtimet asennetaan jo tehtaalla ikkunan sisään. Kiinteisiin ikkunoihin voi valita päälle asennettavat sälekaihtimet tai vekkikaihtimet.
 • Ikkunaventtiilin kautta saadaan puhdasta ja raitista korvausilmaa sisätiloihin.
 • Kehäristikko antaa perinteisen ilmeen ikkunalle ja ikkuna näyttää siltä, että siinä olisi monta pientä ruutua.
 • Tuuletusluukku tai -ikkuna on monessa tilanteessa tarpeellinen lisävaruste ikkunoihin.
 • Aukipitolaite on tuuletusikkunan lisävaruste, joka lukitsee avoimen ikkunan pysymään auki.

Hyttysverkot ja muut tarpeelliset ikkunoiden lisävarusteet on edullisinta hankkia kokonaispakettina ikkunoita uusittaessa. Ikkunoiden toimivuutta tai ulkonäköä voi parantaa myös jälkikäteen laadukkaiden lisävarusteiden avulla.

Lue varusteista lisää ja ota tarvittaessa yhteyttä meihin.

Lataa täältä Kasken uusin ikkuna- ja ovikirja ja tutustu ikkuna- ja ovivalikoimaan.

 

Takaisin