Ainutlaatuinen Kaski Kuuluu -toistinantenni parantaa kuuluvuutta

Kaskipuu tuo ensimmäisenä markkinoille ainutlaatuisen Kaski Kuuluu -toistinantennin, joka parantaa matkaviestinverkon kuuluvuutta kodissasi. Kaski Kuuluu -toistinantennin voit tilata Kaskipuulta ikkunaremontin yhteydessä,  mutta se on tilattavissa ja asennettavissa vaivattomasti myös jälkikäteen. Ikkunaan asennettavan toistinantennin lisäksi Kaskipuu tuo markkinoille myös seinään asennettavan toistinantennin syksyllä 2024! Patentoidun Kaski Kuuluu -toistinantennin saat vain Kaskipuulta.

Matkaviestinverkon heikko kuuluvuus rakennusten sisätiloissa voi aiheuttaa turhautumista ja päänvaivaa. Huono kuuluvuus heikentää puhelinyhteyttä ja aiheuttaa internetin hidastumista hankaloittaen verkkoselailua, sovellusten käyttöä ja viestimistä. Rajallinen tai jopa riittämätön kuuluvuus voi johtua monesta seikasta. Matkaviestinverkon signaalia heikentävät esimerkiksi etäisyys tukiasemasta, käytetty taajuus, rakennuksen ulkovaipan materiaalit sekä rakennuksen ympäristö. Signaalin heikentyessä puhelut ja datan siirto heikkenevät oleellisesti tai jopa estyvät kokonaan.

Kaski Kuuluu -toistinantenni auttaa tilanteissa, joissa rakennuksen rakenteet aiheuttavat merkittävää signaalin vaimenemista, mutta ulkopuolella kuuluvuus on riittävän hyvä.

Toistinantenni viimeistelee ikkunaremontin

Matkaviestinverkon signaali voi heikentyä myös ikkunaremontin yhteydessä. Erityisesti vanhemmissa kivi-, betoni- tai teräsrakenteisissa kohteissa matkapuhelinsignaali on aiemmin tullut huoneistoihin pääasiassa ikkunoiden läpi. Remonttien yhteydessä vanhat ikkunat korvataan usein energiatehokkailla selektiivilasisilla ikkunoilla, jotka eivät läpäise juuri lainkaan matkapuhelinsignaaleja. Myös rakennusten lämmöneristeenä käytettävät alumiinipintaiset eristelevyt ja metalliset ulkoverhoukset ovat tehokkaita esteitä radiosignaalin läpäisylle.

Kaski Kuuluu -toistinantennissa on oma yksikkönsä niin ikkunan ulko- kuin sisäpuolellekin. Ulkopuolelle asennettava antenniyksikkö kaappaa rakennuksen ulkopuolella olevaa matkapuhelinsignaalia ja siirtää sen sisäpuolen antenniyksikölle, joka puolestaan levittää signaalin huoneeseen. Antennin ei tarvitse olla kohtisuoraan tukiasemaa kohti, vaan se toimii jopa tehokkaammin viistosti tulevan signaalin kanssa. Jos matkaviestinverkon kuuluvuus on heikko rakennuksen ulkopuolella, ei toistinantennistakaan todennäköisesti ole juurikaan apua. Kaskipuu tuo syksyllä 2024 markkinoille myös seinän lävitse asennettavan passiivisen toistinantennin.

 

Toistinantenni on kooltaan pieni, sen koko on vain 6,8 cm x  13,5 cm x  1,4 cm ja sen saa useissa eri väreissä.

Kaski Kuuluu -toistinantenni sopii moneen kohteeseen

Kaski Kuuluu -toistinantenni voidaan asentaa sekä kiinteän että avattavan ikkunan pystyjakokarmiin. Antennin näkyvät osat on valmistettu säänkestävästä ASA-muovista ja näkyviä osia on saatavilla viidessä eri värissä. Tuotteen voi hankkia valkoisen lisäksi vaalean harmaana, tumman harmaana, tumman ruskeana tai mustana. Itse antenni ja sen toiminta on ihan samanlainen siinäkin.

Tuote soveltuu tavanomaisilla karmisyvyyksillä oleviin ikkunoihin. Antenni ei rajoita ikkunan varustelua tai lasivalintoja. Huoltovapaan Kaski Kuuluu -toistinantennin voi tarvittaessa pyyhkiä kostealla liinalla.

Passiivinen Kaski Kuuluu -toistinantenni ei tarvitse toimiakseen sähköä, joten se toimii myös sähkökatkon sattuessa. Antenni toimii taajuusalueella 700 MHz – 4 Ghz ja kattaa näin kaikki Suomessa käytössä olevat matkapuhelinkaistat. Kaski Kuuluu -toistinantenni perustuu Antennium Oy:n patentoimaan ratkaisuun ja se on saatavilla vain Kaskipuulta.

Kaski Kuuluu on passiivinen toistinantenni, joka mahdollistaa matkaviestinverkon signaalin pääsyn signaalia vaimentavan rakenteen läpi eikä sen käytölle ole esteitä. Aktiivisten vahvistimella varustettujen antennien asentaminen puolestaan ei ole sallittua Suomessa, koska ne voivat aiheuttaa ongelmia operaattorien verkonhallinnalle.

Ylivertainen Kaski kuuluu -toistinantenni selättää kuuluvuusongelmat

Matkaviestinverkon kuuluvuuteen vaikuttavat

  • etäisyys lähimmästä tukiasemasta
  • signaalin tulokulma
  • tukiaseman ja kohteen välillä olevat rakennukset, kasvillisuus ja korkeuserot
  • joskus jopa sääolosuhteet.
  • kohteen rakenteet

Kaski Kuuluu -toistinantennia käytettäessä sisätilojen signaalin voimakkuuteen vaikuttavat

  • ulkona olevan verkon voimakkuus
  • vastaanottimen sijainti sisätilassa

Paras kuuluvuus on toistinantennin lähellä. Antenneja voi asentaa yhteen ikkunaan yhden tai kaksi.

Takaisin