Kaskipuu investoi 9 miljoonaa uuteen ovitehtaaseen Oulussa

Kaskipuu investoi uuteen tehtaaseen Oulussa

Uusi tehdas luo kymmeniä uusia työpaikkoja, kasvattaa tuotantokapasiteettia ja kilpailukykyä.

Investointi käsittää uuden 5000 m2 tehdasrakennuksen sekä kone- ja laiteinvestointeja Oulun Ylikiimingissä. Investoinnin kokonaisarvo on noin 9 miljoonaa euroa. Investoinnin myötä odotamme myös luovamme useita kymmeniä uusia työpaikkoja, jotka tarjoavat paikallisille mahdollisuuksia kestävään työllistymiseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

Uusi tehdas rakennetaan nykyisen tuotantolaitoksen yhteyteen, mikä vähentää uuden rakentamisen aiheuttamaa ympäristökuormitusta ja mahdollistaa resurssien tehokkaan käytön. Rakentaminen käynnistyy välittömästi ja investoinnin on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä. Investoinnin yhteydessä nykyinen Karahkan puuovitehtaan tuotanto siirretään samaan tehdaskokonaisuuteen. Puuovitehtaan tilat, jotka ovat valmistuneet 1980-luvulla, ovat käyneet epäkäytännöllisiksi ja ahtaiksi. Oulun ovituotanto keskittyy jatkossa yhdelle tuotantoalueelle ja näin pystytään saavuttamaan merkittäviä tuotannollisia ja logistisia etuja. Investoinnilla varaudumme tulevien vuosien piristyviin markkinanäkymiin. Tällä hetkellä on hyvä aika investoida, koska rakentamisen kustannukset ovat alhaalla.

Kaskipuu Oy on Suomen suurin ikkunoiden ja ulko-ovien kotimaisessa omistuksessa oleva valmistaja. Yhtiöllä on lisäksi ovi- ja ikkunatehdas Viitasaarella sekä ovitehdas Latviassa. Kaskipuu Oy oli ensimmäinen energiatehokkaiden ulko-ovien valmistaja Suomessa ja toi markkinoille ensimmäisenä ovivalmistajana täysin hiilineutraalin ovisarjan.

Kaskipuu Oy:n liikevaihto vuodelta 2023 oli lähes 60 miljoonaa euroa. Kaskipuu-konserniin kuuluvat Kaskipuu Oy:n lisäksi Oulux Ovet ja Ikkunat Oy sekä ulkomaiset tytäryhtiöt Kaski Dörrar AB ja Kaski SIA, ja sen palveluksessa on 300 henkilöä. Konserni on osa kotimaista Kaski Partners -konsernia, johon kuuluu myös kiertotalousliiketoimintaan keskittyvä EcoUp Oyj tytäryhtiöineen. Kaski Partners-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli noin 90 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on kaikkiaan yli 500 henkilöä ja toimipisteitä on ympäri Suomea.

Lisätietoja:
Matti Kaski, Kaskipuu Oy, hallituksen pj. +358503844668, matti@kaski.fi
Marko Kallunki, Kaskipuu Oy, toimitusjohtaja, +358505989831, marko.kallunki@kaski.fi

Kaski sijoittaa uuteen ovitehtaaseen

Takaisin