Kaskipuulle hiilineutraali ovimallisto

Kaski puuovi Kanto

Kaskipuun puudesign- sekä huvilaovet hiilineutraaleiksi

Puuovet ovat Kaskipuun suurin ylpeydenaihe. Jokainen puuovi on osoitus suomalaisesta käsityöosaamisesta ja muotoilun korkeasta tasosta. Kaskipuu on tuonut markkinoille ensimmäisenä ovivalmistajana täysin hiilineutraalin ovisarjan, koska haluamme olla edelläkävijä vastuullisuudessa. Kaskipuun Puudesignovimalliston ja huvilaovien (ent. UO6A ja UL6A) rakenne muuttuu ja näiden uusien hiilineutraalien ulko-ovien eristeenä käytetään ympäristöystävällistä Ekovillalevyä. Puudesignovimallisto monipuolistuu samalla ja malliston vakiokuultosävyt uudistuvat. Puudesignovimallistossa on kokonaan uusia malleja ja myös vanhat ovimallit on nimetty uudelleen uuden rakenteen vuoksi. Kaskipuulla on käytössään Design From Finland ja Avainlippumerkki tunnustuksena kotimaisesta työstä ja suunnittelusta.

 

Vastuullista ovien valmistusta

Yksi Kaskipuun arvoista on vastuullisuus. Laajasti käsiteltynä vastuullisuus sisältää niin ympäristöllisen vastuun kuin sosiaalisen ja taloudellisen vastuun. Ympäristöllinen vastuu huomioidaan tuotteidemme koko elinkaaren ajalta aina ympäristöä kunnioittaen. Huolelliset materiaalivalinnat, ympäristöystävällinen valmistusprosessi ja moderni tuotekehitys ovat tärkeässä roolissa hiilijalanjälkemme pienentämisessä. Hankinnoissa painotamme ekologista kestävyyttä ja elinkaariajattelua. Tällöin hankinnoissa tarkastellaan ikkunoiden ja ovien raaka-aineiden, valmistuksen, kulutuksen ja uusiokäytön tai hävittämisen ympäristövaikutuksia.

Rakennetun ympäristön ylivoimaisesti suurin päästölähde on edelleen rakennusten energiankulutus. Suurin osa päästösäästöstä syntyy korjausrakentamisesta, jossa leikataan rakennusten energiankulutusta. Kaskipuu oli ensimmäinen ja johtava energiatehokkaiden ulko-ovien valmistaja Suomessa.

  • Ensimmäinen Thermo-ovi lanseerattiin 2005 Oulun asuntomessuille. U arvo 0,53
  • Thermo-ovi uudistettiin kustannustehokkaaksi 2009, syntyi 2. versio.
  • Thermo-oven 3. versio 2015, uusi patentoitu karmi ja tiiviste
  • Thermo-ovien käyttö on kasvanut vuosi vuodelta ja nykyisin osuus on noin puolet kaikista valmistettavista Kaski ovista
  • Hiilineutraali ovimallisto 2022

Puuovi Uurto

Vastuulliset materiaalivalinnat

Kaski- ikkuna- ja ovilinjan puuraaka-aineiden jäljitettävyyden osalta tiedämme toimittajat ja toimittajien sahalaitokset, mistä puuraaka-aineet ovat peräisin. Jokaisen puuerän hankinta-alueet voidaan jäljittää. Kaikki puuraaka-ainetoimittajamme kuuluvat joko FSC, PEFC tai useissa tapauksissa molempien metsäsertifiointien piiriin. Kaikki Kaskipuun käyttämät puuraaka-aineet täyttävät vähintään FSC sertifikaatin mukaisen Controlled Wood -kriteeristön tunnusmerkit ja kaikki puutavara tulee Suomesta. Lakat ja maalit ja liimat ovat vesiohenteisia.

Tutustu Hiilineutraali Puudesign -mallistoomme.

Takaisin