Kaskipuun tuotteiden tiedot löytyvät näppärästi ProdLib-kirjastosta

prodlib joni paaso

ProdLib-kirjasto on alusta, johon rakennusalan tavarantoimittajat voivat viedä omia aineistojaan suunnittelijoiden käytettäviksi. Kaskipuulle on tärkeää olla mukana kirjastossa, sillä haluamme palvella rakennusalan ammattiasiakkaita laadukkaasti kohteiden suunnittelusta niiden valmistumiseen saakka.

Tutustu palveluihimme rakennusalan ammattilaisille!

ProdLib on ainoa laajasti rakennusalalla käytössä oleva tuote, johon lähes kaikki toimittajat kirjaavat tuotteensa, niin myös Kaskipuu. Kirjastosta löytyykin kaikki mahdollinen katoista pikkuosiin, ja se on jo melko laajasti suunnittelijoiden käytössä.

ProdLibin tärkeimmän käyttäjäryhmän muodostavat suunnittelijat. Kirjastossa suunnittelijoiden tarvitsemat aineistot, kuten tuotteiden perustiedot tai suunnitteluohjelmistoilla aukeavat 3D-mallit ovat digitaalisessa muodossa ja helposti ladattavissa – kaikki yhdestä paikasta.

Toimittajat voivat ladata kirjastoon myös tuotteiden tekniset dokumentit ja saatavuustiedot. Niistä on helppo tarkistaa esimerkiksi valittuun tuotteeseen liittyvät ominaisuudet tai rajoitukset.

”Suunnittelijana minulle ensisijaisen tärkeää on, että kirjastosta löytyy ajantasainen luettelo saatavilla olevista tuotteista. Tuotteiden perustietoja, kuten värivalikoimaa, teknisiä arvoja ja mittoja tarvitaan heti suunnittelun alussa. DWG- ja muut suunnitteluohjelmistojen BIM-objektit auttavat projektien alkuvaiheessa, jos kohteeseen halutaan jokin tietty tuote”, kertoo Sweco Finland Oy:ssä arkkitehtuuri- ja kaupunkisuunnittelu -toimialan teknologiapäällikkönä työskentelevä Joni Paaso.

prodlib kuvankaappaus

Kasvava käyttäjäjoukko

Miksi ProdLib-kirjastoa sitten kannattaa käyttää? Kaskipuun näkökulmasta hyödyt ovat selvät. Kun jo alustaviinkin suunnitelmiin valitaan teknisesti oikeanlaisia sekä tuotantoon soveltuvia tuotteita, koko tilaus-toimitusketju tehostuu. Kaskipuun ovet ja ikkunat löytyvät kirjastosta ja auttavat suunnittelijaa työssään.

Paaso vastaa työssään Sweco Finland Oy:ssä muun muassa toimialansa digikehityksestä. Erilaiset digitaaliset työkalut ovat hänelle erittäin tuttuja ja myös ProdLib-kirjasto on ollut hänellä käytössä useamman vuoden ajan. Kaskipuu on Paasolle tuttu yhteisistä asiakasprojekteista.

Kirjaston koon kasvaessa myös käyttäjäjoukko on kasvanut. Suunnittelijoille ja muille kirjaston käyttäjille ProdLib on ilmainen. Paaso toivoo, että mahdollisimman moni alan toimija ottaisi ProdLibin käyttöön, jos niin ei ole jo tehty. Hän muistuttaa, että rakennusala on murroksessa ja jo nyt rakennushankkeen eri osapuolet tarvitsevat tiedot tuotteiden ilmastovaikutuksista. ProdLib voisikin jatkossa olla mainio sijainti myös ympäristöselosteille.

Kaskipuu on ollut mm. mukana rakentamassa tulevaisuuden sairaalaa – lue lisää!

Takaisin