Kiertotalousyritys Eko-Expert osaksi Kaski-konsernia

Kaski-konserni on ostanut palkitun kiertotalousyrityksen Eko-Expertin. Toteutunut yrityskauppa tukee konsernin tavoitetta uuden kiertotalousyhteisön rakentamisessa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä kauppaan. Eko-Expert on alusta, jonka ympärille on tarkoitus rakentaa Suomen johtava rakennusmateriaaleihin keskittynyt kiertotalousyhtiö”, kertoo konsernin toimitusjohtaja Matti Kaski.

Pääkaupunkiseudulla ja Varsinais-Suomessa toimiva Eko-Expert on erikoistunut eristeiden kiertotalouteen sekä energiatehokkuutta ja sisäilmanlaatua parantavien palveluiden tuottamiseen. Eko-Expert kierrättää ja asentaa eristeitä. Se operoi kaikilla villalajeilla: lasivilla, kivivilla ja selluvilla. Lisäksi yritys tekee suurtehoimurointeja ja eristeiden vaihtoja. Yritys on palkittu yhtenä lupaavimmista kiertotalousyhtiöistä Suomessa.

”Yhdistymisen taustalla on halu kasvaa markkinoilla vahvemmaksi, maanlaajuiseksi toimijaksi. Jatkossa pystymme tehostamaan ja kehittämään toimintojamme aikaisempaa paremmin sekä kokonaisvaltaisemmin asiakkaidemme eduksi”, kommentoi Eko-Expertin toimitusjohtaja Ilari Hirvensalo.

Tavoitteena materiaaliriippumaton kiertotalousyhtiö

”Kiertotalous on väistämätön kehitys väestönkasvun, luonnonvarojen niukkuuden ja ilmastonmuutoksen keskellä. Se vaatii yrityksiltä avoimuutta ja yhteistyökykyä jopa perinteisten kilpailijoiden kanssa. Esimerkiksi Eko-Expert käyttää useiden eristevalmistajien materiaaleja myös jatkossa, vaikka samassa konsernissa on puukuitueristevalmistaja Ekovilla Oy. Kiertotalousliiketoiminnan kehittämisellä vastaamme myös valveutuneiden ja ympäristötietoisten asiakkaiden tarpeisiin”, kertoo Matti Kaski.

”Tuotteen käyttöiän pidentäminen on kiertotalouden ydintä. Jotta tämä toteutuu, tarvitaan alan ammattilaisia. Kaski-konsernissa on tehty selluvillaa kierrätyspaperista, mutta Eko-Expertin oston myötä kierrättäminen laajenee koskemaan myös kivivillaa ja lasivillaa”, jatkaa Kaski.

Eristealan innovaattori

Eko-Expert on kehittänyt monia alaa uudistavia innovaatioita, mm. eristeiden muovittoman pakkauksen ja asennusjärjestelmän. Eko-Expertin tuotekehityksestä vastaava Kalevi Hirvensalo on luonut myös menetelmän, jolla saneerauskohteiden vanhat eristeet voidaan uusiokäyttää paikan päällä.

”Materiaalin arvon tulisi pysyä kierrossa mahdollisimman pitkään. Kiertotalousliiketoiminnassa ollaankin menossa siihen suuntaan, että myydään enemmän palveluita kuin tuotteita”, toteaa Kaski.

Eko-Expert on Suomen monipuolisin puhalluseristeurakoitsija.Eko-Expert kattaa seuraavat palvelut: mineraalivillojen puhallus, suurtehoimuroinnit, eristeiden vaihdot ja imusiirrot, alapohjien massanvaihdot sekä Leca-soran, vaahtolasin ja sepelien imut ja puhallukset. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 5,3miljoonaa euroa ja se työllistää noin 30 henkeä.

Kaski-konserniin kuuluu ikkunoita ja ulko-ovia valmistava Kaskipuu Oy sekä puukuitueristettä valmistava ja asentava Ekovilla Oy. Kaski-konsernin vuoden 2017 liikevaihto oli noin 61 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 350 työntekijää.

Takaisin