Milloin ikkunaremontti omakotitaloon?

Kaski ikkunaremontti

Milloin on aika ryhtyä ikkunaremonttiin?

Ikkunoilla, kuten kaikilla muillakin talon julkisivun osilla, on tietyn mittainen elinkaari. Ikkunan kestävyyteen vaikuttaa sen tekniset ominaisuudet, vallitsevat olosuhteet sekä se, miten ikkunoita on huollettu. Keskivertoikkuna kestää yleensä 30-40 vuotta. Miten Kasken ikkunaremontti päivässä toteutui?

Kun ikkunaremontti tulee ajankohtaiseksi, tulee kartoittaa nykytilanne. Millaiseen taloon remonttia suunnitellaan? Pidetäänkö ikkunoiden malli ja ulkonäkö vai halutaanko ulkonäköä modernisoida ikkunaremontin yhteydessä?  Myös seinän rakenne ja paksuus tulee ottaa huomioon. Kun nämä on tiedossa, voidaan miettiä ikkunan paksuus. Karmin syvyyksiä Kaskipuulla ovat 130 mm, 170 mm ja 210 mm. Ikkunaremontit toteutetaan aina mittatilaustyönä. Tällöin saadaan aukkoon juuri oikean kokoinen ikkuna. Samalla tarkistetaan ja korjataan mahdollinen vesipellin kaltevuus, mikä on useissa vanhoissa taloissa liian loiva. Myös ikkunan alapuoliset eristeet tarkistetaan ja voidaan tarvittaessa korjata ikkunaremontin yhteydessä. Myös käytettävyys kannattaa miettiä uudelleen remonttia ennen. Täytyykö ikkunan aueta – jos täytyy niin mihin suuntaan? Tarvitaanko tuuletusikkunoita ja lisävarusteita (kaihtimia, hyönteispuitteita, aukipitolaitteita, venttiileitä)?

Ikkunat ovat parantuneet ominaisuuksiltaan tähän päivään saakka, merkittävimmin lämmöneristävyydeltään. Myös muut ominaisuudet ovat kehittyneet, kuten ääneneristys, heloitukset ja tuuletusratkaisut sekä monipuoliset lisävarusteet. Ikkunoiden kehittyessä on otettu käyttöön selektiivikalvot, ilmaväliä on kasvatettu ja umpiolasien ilma on korvattu jalokaasulla sekä käyttämällä ikkunassa kahta eristyslasielementtiä. Nykyikkunat aukeavat sisälle päin, joten niiden huolto ja pesu on helpompaa. Alumiiniset ulkopuitteet ovat käytännössä huoltovapaat.

Uudet ikkunat parantavat asumisviihtyvyyttä vedottomuuden, korkeamman pintalämpötilan ja hyvän käyttömukavuuden ansiosta. Uusitut ikkunat myös parantavat talosi arvoa, koska talon kunnossapito saa näkyvän parannuksen ikkunaremontista. Kun suunnitellaan ikkunoiden vaihtoa, on muistettava huolehtia ilmanvaihdon korvausilman saannista, mikäli vanha ikkuna on toiminut korvausilman reittinä. Nykyikkunat ovat yleensä puuta sisäpuolelta ja ulkopuolelta alumiinia. Tällöin ne kestävät paremmin pidempään ja jos ulkopinnalta maali alkaisi hilseillä ajan saatossa, on se paljon helpompi kunnostaa kuin puinen.

Mitä ikkunaremontissa tulee ottaa huomioon?

Ikkunaremontissa huomioidaan myös aina rakennuksen ulkonäkö. Yleensä pyritään säilyttämään talon ilme, mutta ikkunaremontin yhteydessä voidaan saada aikaan myös vanhaan taloon nykyaikaisempi ilme esimerkiksi ikkunan värityksillä, eri kokoisilla ikkunoilla ja pellityksillä jne. Joissakin tapauksissa muutokset voivat olla luvanvaraisia.

Ikkunat tilataan tarkkojen mittojen mukaan ja Kaskipuulla ammattilainen tekee mittaukset ottaen huomioon sovitusvarat. Ikkunatoimitus sovitaan tehtäväksi paikoilleen asennettuna. Samassa yhteydessä tarkistetaan yksityiskohdat, kuten syvyydet, ikkunanpieliratkaisut ja listoitukset. Myös kiinnitysalustan kunto tarkistetaan: joskus voidaan joutua korjaamaan myös rakenneongelmia.

Kiinnostaisiko ikkunaremontti? Kasken ikkunaremontti toteutuu päivässä – lue lisää!

Miksi uusi ikkuna on parempi kuin vanha?

Kun vanhaan taloon vaihdetaan ikkunat, saavutetaan monenlaisia etuja vanhoihin ikkunoihin verrattuna.

  1. Uudet ikkunat on helppo pitää puhtaana.
  2. Vedon tunne poistuu, kun eristyslasi ei hohka kylmää ja asumisviihtyvyys paranee.
  3. Talon arvo nousee ja ulkonäkö paranee.
  4. Kaksilasiseen ikkunaan verrattuna ääneneristys paranee merkittävästi.
  5. Nykyikkunat ovat energiatehokkuudeltaan eri luokkaa kuin vanhat, joten tätä kautta tulee myös selvää säästöä.

Ikkunaremontti päivässä

Kaskipuu toteutti ikkuna- ja oviremontin Kihniöläisen Kaarinan omistamaan omakotitaloon. Talossa oli alkuperäiset 60-luvulta olevat ikkunat ja ovet, jotka uusittiin remontin yhteydessä. Ikkuna- ja oviremontti valmistui yhden päivän aikana. Talon asukkaat olivat suunnitelleet remonttia kymmenisen vuotta. Kaskipuun tuotteiden eli ikkunoiden ja ovien kotimaisuus vaikutti ostopäätökseen ja myös yrityksen kotimaisuus lisäsi positiivista mielikuvaa. Asiakaskokemus oli hyvä, kaikki sujui suunnitellusti, toimitus tuli ajallaan ja myös asennus tapahtui sovitussa aikataulussa. ”Voimme hyvin suositella Kasken ikkuna- ja oviremonttia myös tuttavillemme!”

Kuvassa ikkuna ennen ikkunaremonttia ja ikkunaremontin jälkeen.

Ikkunaremontti Kaskipuu

Ikkunoiden asennus

Ikkunoiden vaihto onnistuu helposti, kun tehdään tilaa ikkunoiden eteen ja ympärille. Vanhaa kun purkaa, saattaa pölistä ja painavien ikkunoiden siirtely on helpompaa kun on tilaa. Asennus alkaa aina raivatun ympäristön suojaamisella. Tällä varmistetaan siisteys ja työturvallisuus. Vanha ikkuna poistetaan ja eristeet sen alapuolella tarkistetaan. Ikkunan karmi nostetaan ikkuna-aukkoon ja se kiilataan suoraan parilla ruuvilla. Kun karmi on kohdallaan, se kiinnitetään paikoilleen ja eristetään polyuretaanivaahdolla. Tämän jälkeen nostetaan puitteet paikoilleen ja listoitetaan ikkuna sisältä ja ulkoa. Ikkunaremontti voidaan tehdä myös talvella, koska vaihto on nopea toimenpide. Aukko on yleensä vain muutamia minuutteja avoinna.

Mikäli ikkunaremontti päivässä on ajankohtainen, pyydä ilmainen suunnittelukäynti kotiisi täältä.

 

Takaisin