Kaskipuu toimittaa ja asentaa OYS:n ensimmäisen vaiheen puu-alumiini-ikkunat

Kaskipuu ikkunat OYS

Oulun uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen julkisivun puu-alumiini-ikkunat kotimaiselta Kaskipuulta

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) uudisrakennushanke on 1,6 miljardin euron hintainen kokonaisuus. Vuonna 2023 otetaan käyttöön kaksi kymmenkerroksista rakennusta, joihin keskittyvät yliopistosairaalan kaikki päivystyksen ja kiireellisen erikoissairaanhoidon ydintoiminnot. Näiden rakennusten julkisivuille asennetaan Kasken puu-alumiini-ikkunat. Kaikkiaan koko sairaalan rakentaminen kestää kymmenen vuotta ja sairaalan bruttoala on n. 58 000 neliötä, joten on kyse todella isosta rakentamisesta. Ydinsairaalalla tarkoitetaan päivystyksen, teho-osastojen, leikkaussalien, synnytysten ja niiden tarvitsemien tukipalveluiden muodostamaa kokonaisuutta, jonka on toimittava tehokkaasti läpi vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Nämä toiminnot sijoittuvat uuden sairaalan A- ja B-rakennuksiin.

Kaski ikkunat OYS

Kuvassa A-rakennuksen julkisivua.

Ikkunat sairaalaan asennettuina

Kaskipuu toimittaa ikkunat asennettuina Oysin A-rakennukseen. Kaskipuun ikkunatehtaalta Viitasaarelta lähti yhteensä n. 500 ikkunan toimitus OYS:n sairaalatyömaalle A-rakennukseen toimituserittäin. Ikkunat ovat avattavia puu-alumiini-ikkunoita. Kari Pohjola, Kaskipuun avainasiakaspäällikkö, on vetänyt hanketta Kaskipuun osalta. ”On hienoa olla mukana paikallisena toimijana alueellisesti merkittävässä rakennushankkeessa.” Jukka Häivälä NCC:ltä vastaa projektin työnjohdosta  ja hänen vastuullaan on mm. sairaalan ikkunat. ”Kaskipuulta löytyi teknistä osaamista, joten se oli niiltä osin paras ratkaisu tähän projektiin,” kertoo Häivälä. Projekti vaatii sujuvaa yhteistyötä,  joten paikallisuudesta on hyötyä. Toimitusten ja asennusten aikataulutus vaatii jatkuvaa yhteydenpitoa työmaan ja toimittajan välillä. Yhteistyö on sujunut NCC:n ja Kaskipuun välillä erittäin hyvin. Toiminta on ollut avointa ja suunnittelulle on jäänyt tarpeeksi aikaa. Myös Kasken ikkunoiden laatuun ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Rakennuksessa on todella isoja ikkunoita eri kerroksissa, joiden asentaminen on haastavaa. Kaskipuu on myös ikkunoiden asennuksen osalta pysynyt sovitussa aikataulussa. ”Kaikki mitä on sovittu, on myös pitänyt,” kiteyttää Häivälä.

NCC Kaskipuu ikkunat

Avainasiakaspäällikkö Kari Pohjola Kaskipuulta sekä Jukka Häivälä NCC:ltä.

Maailman älykkäin sairaala

Ouluun rakentuu kokonaan uusi yliopistollinen sairaala. Visiona on, että vuoteen 2030 mennessä OYS on maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen takaavat tehokkaan ja vaikuttavan, maailman parhaan hoidon. Tulevaisuuden sairaalassa kaikki potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita, joissa on oma vessa ja suihku. Tämä parantaa yksityisyyttä ja omaisten mahdollisuutta olla mukana hoidossa, mutta tärkein syy on potilasturvallisuus. Yhden hengen huoneissa pisaratartunnan tai kosketuksen kautta tarttuvan taudin riski vähenee. Tarvikkeet ja välineet tulevat oikea-aikaisesti oikeisiin saleihin, rakennuksen sisällä kulkee putkiposti ja sieltä löytyy myös lääkkeiden automaattinen annosjakelulaite. Tulevaisuuden sairaalassa älykkäät järjestelmät mahdollistavat sen, että hoitajilla on enemmän aikaa olla potilaan äärellä.

Kaskipuu ikkunat OYS

Rakenteilla oleva Oys:n  A-rakennuksen työmaa. Kaski-ikkunat on asennettu paikoilleen.

Alla olevalla videolla lisää yhteistyöstä.

 

Takaisin