Puinen ulko-ovi on trendikäs

puuovien värivalikoima muuttuu trendien mukaan - markkinointivastaavamme seuraa suomalaisten mieltymyksiä

Puiset ulko-ovet ovat trendikkäitä ja haluttuja

Puurakentamisen trendi on vahva eikä sille näy loppua. Tänä päivänä jo 30 prosenttia kaikesta uudisrakentamisesta on puurakentamista. Puurakentamisen suuntaus on noussut selvästi näkyviin niin uudisrakentajien kuin remontoijienkin ulko-ovivalinnoissa. Puinen ulko-ovi kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Myös meidän puuovitehtaallamme Ylikiimingissä on kiinnitetty huomiota puun kasvavaan suosioon.

Tässä artikkelissa pohdimme puuovien suosiota ja väritrendejä, tutustumme Kasken puuovivalikoimaan ja lopuksi saat vielä kätevän muistilistan puisen ulko-oven valintaan.

Artikkelissa käydään läpi seuraavat aiheet:

Miksi puuovet ovat niin suosittuja?

Puuovien suosiolle on monia syitä, tässä niistä muutama.

 • Puu on rakennusmateriaalina ilmastoystävällinen.
 • Kun käytetään läheltä löytyvää puuta, ei materiaalin kuljetuskaan rasita luontoa eikä lisää kustannuksia.
 • Puun työstäminen ei kuluta paljoa energiaa.
 • Varsinkin suomalaisten mielestä puu on elementti, joka tuo sisustukseen kodikkuutta.
 • Puu on materiaali, joka kestää aikaa.

Kasken puinen ulko-ovi huomioi sekä luonnon että trendit

Luonnollisuus ja maanläheisyys näkyvät nyt monella tapaa sisutus- ja rakennustrendeissä, niin materiaaleissa kuin värivalinnoissakin. Materiaalien kohdalla halutaan tehdä ilmaston ja luonnon kannalta kestäviä valintoja ja värimaailmassa luonnonmukaiset sävyt ovat suosittuja.

Puisten ulko-ovien väritrendit

On hyvin yleistä, että puu saa näyttää puulta, eikä sitä pyritä piilottamaan esimerkiksi peittävällä maalilla. Nykyään tumman sävyistä puuta on alettu käyttää entistä enemmän kotien huonekaluissa ja esimerkiksi keittiöissä. Nämä sisustuksen suuntaukset heijastuvat myös ulko-ovivalintoihin.

Puuovitehtaallamme tämä on huomattu erityisesti siinä, että kuultomaalattujen ovien suosio on lisääntynyt. Kuultomaali jättää puun syyt näkyviin, ja ovi voidaan sävyttää mihin tahansa sävyyn. Sävyistä suosituin on kuultomusta, mutta se on saanut vierelleen monia erilaisia ruskean sävyjä.

– Kaskipuun vakiosävyihin on valikoitu kattavasti suosittuja värisävyjä. Ammennamme inspiraatiota värivalikoimaan suomalaisesta luonnosta ja otamme huomioon myös vallitsevat väritrendit, kertoo markkinointivastaavamme Hanna Luukkonen.

puuovien värivalikoima muuttuu trendien mukaan - markkinointivastaavamme seuraa suomalaisten mieltymyksiä
Kaskipuun markkinointivastaava Hanna Luukkonen seuraa tarkasti suomalaisten materiaalimieltymyksiä. Juuri nyt laadukas puu on suosittu materiaali. Kaamos -ovessa on kaunis, elävä pinta.

Puinen ulko-ovi kunnioittaa luontoa

Luonto otetaan Kaskella huomioon ja ympäristöä kunnioitetaan tuotteiden koko elinkaaren ajan. Puuovien pääasiallinen valmistusmateriaali on tarkkaan valikoitua suomalaista puuta. Tuotantoprosessimme on ympäristöystävällinen ja jatkuvasti eteenpäin katsova tuotekehityksemme on tärkeässä roolissa hiilijalanjälkemme pienentämisessä.

Puinen ulko-ovi on merkki suomalaisesta osaamisesta

Me Kaskipuulla olemme ylpeitä puisista ulko-ovistamme. Meillä tunnetaan hyvin niin suomalaiset erityisolosuhteet kuin puun ominaisuudet rakennusmateriaalina ja lisäksi ymmärretään suomalaisten mieltymykset. Jokainen valmistamamme puuovi on todiste suomalaisesta käsityötaidostamme ja huipputasolla olevasta muotoiluosaamisemme.

Voimmekin tyytyväisenä ja nöyränä esitellä puuoviemme saamia tunnustuksia. Kasken puuoville on merkkinä kotimaisuudesta myönnetty:

Suomessa asuintalot ja muut rakennukset saavat osakseen kovat olosuhteet. Vaihtelevat kelit, toisistaan poikkeavat vuodenajat, talven kylmyys ja kesän helle asettavat rakennuksille tiukkoja vaatimuksia. Ulko-oven on kestettävä paljon ja sen lisäksi oltava vielä talon ilmeeseen sopiva. Laadukas ja kaunis suomalainen puuovi on mielestämme paras tapa toivottaa vieraat tervetulleiksi kotiin. Sisäänkäynti luo ensivaikutelman, se kertoo paljon, millaiseen kotiin olet astumassa ja on kodin käyntikortti.

Kun Kaskipuun puuovien laadukasta materiaalia vahvistetaan moderneilla materiaaleilla ja nykyaikaisilla lisävarusteilla, se pystyy täyttämään kaikki vaatimukset, joita sille asetetaan. Se on kestävä, turvallinen ja energiatehokas. Ylivertaisten teknisten ominaisuuksiensa lisäksi Kasken puuovi on ehdoton suomalaisen puusepäntyön taidonnäyte. Erilaisiin asuin- ja vapaa-ajan rakennuksiin löytyy valikoimastamme puuovi, joka miellyttää katsojan silmää ja täydentää talon arkkitehtuuria.

Kaskipuu on tehnyt puisia ulko-ovia jo yli 40 vuotta

Kasken puuovien historia ylettyy jo yli 40 vuoden päähän. Puuovet saivat alkunsa 1970-luvulla ja siitä asti niitä on valmistettu ja asennettu suomalaisiin koteihin.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

kaskipuun puiset ulko-ovet valmistetaan ylikiimingissä
Kaskipuun toiminta käynnistyi Ylikiimingin puuovitehtaalla vuonna 1978, ja tehtaalla valmistetaan edelleen kaikki puudesignovemme.

Puuovi-valikoimassa jo 25 puista ulko-ovea

Kasken puudesign-mallistossa on tällä hetkellä jo 25 erilaista ulko-ovea. Sen lisäksi, että värivalikoima on suomalaisen luonnon inspiroima, vievät monet ovimallien nimetkin ajatuksen metsään, vaaroille ja tuntureihin.

kuultomusta puinen ulko-ovi tieva
Yksi myydyimmistä puuovistamme on Tieva. Tieva-sanalle on useitakin merkityksiä, kuten esimerkiksi harju, kukkula tai tasaiselta jängältä nouseva rinne. Kuvassa kuultomusta Tieva-ovi on saanut rinnalleen kokolasisen levikkeen, joka tuo mukavasti luonnonvaloa eteiseen
suosittu puu-ulko-ovi kero
Suosittu puinen ulko-ovi Kero. Kero tarkoittaa pyöreää, paljasta tunturinlakea.
valkoinen kouta ulko-ovi
Kouta-ovi on myös suosituimpien oviemme joukossa. Kouta on saamelaisperäinen sana ja tarkoittaa keskellä olevaa tai korkeinta kohtaa.
puinen ulko-ovi tykky
Kuultomusta Tykky-ovi on tässä punaisen talon ovena. Upea kontrasti nostaa oven hyvin esiin. Tykky eli tykkylumi on puun latvukseen ja oksille kasaantuva raskas lumikerrostuma.

Katso Kaskipuun laadukas puuovimallisto täältä!

Miten valita paras puinen ulko-ovi?

Miten rakentajana tai remontoijana voit tunnistaa puisen ulko-oven, joka on laadukas, ympäristöystävällinen ja joka sopii parhaiten kotisi sisäänkäynniksi? Kun olet hankkimassa uutta ulko-ovea, käy läpi tämä lyhyt muistilista puuoven valintaan. Valitse ovi, joka on kotisi arvoinen.

Muistilista puisen ulko-oven valintaan

 • Selvitä, mitä materiaaleja oven valmistuksessa käytetään. Laadukkaat materiaalit ovat laadukkaan oven lähtökohta.
 • Varmista, että oven valmistusprosessi on ympäristöyställinen.
 • Missä ovi valmistetaan? Mitä vähemmän raaka-aineita tai valmiita ovia kuljetetaan, sitä vähemmän se rasittaa luontoa.
 • Missä ovi on suunniteltu? Suomalainen muotoilu istuu suomalaisiin koteihin.
 • Onko väri- ja mallivaihtoehtoja riittävästi, jotta löydät taloosi parhaiten sopivan oven?
 • Onko turvallisuus otettu huomioon? Laadukkaalla lukolla ja muilla lisävarusteilla pidät kodin ja perheesi turvassa.

Mikäli ovea valitessa joku asia jää askarruttamaan, älä epäröi ottaa yhteyttä Kaskipuun ammattilaisiin. Kysy lisää chatissa tai soita oman alueesi edustajalle. Valitaan yhdessä kotiisi paras puinen ulko-ovi!

Keväällä 2022 Kaskipuu julkaisi ensimmäisenä toimijana Suomessa hiilineutraalin ovimalliston. Tutustu ja lue lisää mallistosta!

Ota yhteyttä

Lataa ovikirja

 

Takaisin