Taloyhtiön ikkunaremontilla selvää säästöä

Taloyhtiön ikkunaremontilla selvää säästöä ja lisää viihtyisyyttä

Ovi- ja ikkunasaneeraus taloyhtiöille

Taloyhtiöiden rakennuskannasta suuri osa on tullut siihen ikään, että mittavia remontteja on toteutettava. Yksi remonttikohteista on ikkuna- ja ovisaneeraukset, joita Kaskipuukin tarjoaa. Meillä on valtakunnallinen verkosto ja ammattitaitoinen henkilöstö, jonka avulla taloyhtiöihin saadaan kohteeseen sopivat ovet ja ikkunat. Viihtyisyyden lisäksi ovi- ja ikkunasaneeraus vaikuttaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuuteen, sillä ikkunat ja ovet ovat rakennuksen huonoimmin lämpöä eristävät osat.

Kiinteistöjen käyttämästä energiasta noin viidennes vuotaa ikkunoiden ja ovien läpi. Ovi- ja ikkunasaneerauksella yksittäinen taloyhtiö voi pienentää vuotuista lämmityslaskuaan jopa tuhansilla euroilla! Ovien ja varsinkin ikkunoiden energiatehokkuus on parantunut roimasti. Mikäli taloyhtiössä on vanhat puukarmi-ikkunat, niiden käyttöikä on noin 30 vuotta. Nykyaikaiset ikkunat ovat jopa kymmenen kertaa energiatehokkaampia kuin vanhat kaksilasiset ikkunat. Talvella lasit eivät hohka kylmää ja kesällä ne vähentävät paahteen vaikutusta. Modernit ikkunat eristävät tehokkaasti myös ulkoa kantautuvia ääniä.

Kaskipuu ikkunaremontti taloyhtiölle

Ammattilainen avuksi

Keski- ja Kaakkois-Suomen taloyhtiösaneerauksista vastaavan Paavo Parikan mukaan avoin ilmapiiri ja sitoutunut henkilökunta ovat avaimia onnistuneeseen taloyhtiösaneeraukseen. ”Parasta taloyhtiösaneerauksissa on se, kun projekti sujuu yhteistyössä ja saumattomasti myyjän kanssa aina ikkunoiden ja ovien asentamiseen asti. Taloyhtiöiden kanssa toimiessa lopullisia tuotteita käyttäviä asiakkaita on aina useampi. On hienoa olla vaikuttamassa omalla toiminnallaan siihen, kuinka hyvin asukkaat viihtyvät kodissaan.”

Taloyhtiöiden ovi- ja ikkunaremontti vaatii suunnitteluaikaa ja moni asia voi hämmentää asukasta, kuten esimerkiksi saneerauksen etenemisaikataulu, haitat asumiselle, kustannukset sekä ikkunoiden ja ovien valinta.

Koska ikkuna- ja oviremontti tehdään ihmisten kodeissa, ei se saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa asukkaille. Taloyhtiön kokouksen onkin syytä jo varhaisessa vaiheessa kutsua ovi- ja ikkuna-asiantuntija paikalle kertomaan saneerauksesta, sen toteutustavoista, erilaisista ovi- ja ikkunavaihtoehdoista ja kustannuksista. Ikkunasaneeraus ja ovien vaihtaminen suunnitellaan hyvin ja useimmiten yhden asunnon ikkunoiden vaihtaminen onnistuu yhden työpäivän aikana.  Asunnossa voi asua normaaliin tapaan, joten ikkunanvaihtoa ei tarvitse lähteä pakoon. Asukkaita tiedotetaan hyvissä ajoin projektin eri vaiheissa, joten he tietävät ennalta valmistautua. Asennustyö pyritään tekemään hyvin pitkälti ulkopuolisilta nostimilta, jolloin huoneiston puolella työskentely on mahdollisimman vähäistä.

Miksi vaihtaa ikkunat uusiin?

Keskeisiä syitä toteuttaa ikkunaremontti taloyhtiössä ovat mm. ikkunoiden huono kunto, käytettävyysongelmat, energiansäästö, ilmanvaihtoon liittyvät ongelmat tai mobiiliyhteyksien ja netin yhteysongelmat sisätiloissa. Projektissa huomioidaan ensimmäisenä asiakkaan tarpeet.  Kaskipuulla tehdään mittaus- ja kuntotarkastukset taloyhtiöille aina maksutta. Vanhat ikkunat ovat merkittävä tekijä vuositasolla, kun mietitään hukkaan menevää lämmitysenergiaa. Jos kohteen ikkunat ovat perinteiset puuikkunat, ne vaativat säännöllistä vuosittaista huoltoa, joka taas on luonnollisesti jatkuva kuluerä taloyhtiölle. Pahimmassa tapauksessa huonokuntoiset ikkunat aiheuttavat vaaran asunnon omistajille.

Perusteita ikkunoiden vaihtoon ei tietenkään ajatella pelkästään rahan kautta, vaan on myös muistettava, että uudet ikkunat lisäävät huomattavasti asumismukavuutta.  Nykyaikaiset ikkunat ovat helppo käyttää ja pestä, eikä niiden läheisyydessä ole vedon tunnetta.  Uusi ulkonäkö on myös yksi haluttu ominaisuus. Ikkunoilla ja lisävarusteilla voidaan muuttaa ja nykyaikaistaa taloyhtiön ilmettä ja ne ovat miellyttävän näköiset niin sisältä, kuin ulkoakin katsottuna.

Kiinnostaako ikkunaremontti? Ota yhteyttä!

Kaski One-Way venttiili

Onnistunut ikkunaremontti?

Onnistunut ikkunaremontti koostuu kahdesta tekijästä; 1) tuotteiden laadusta sekä 2) hyvästä asennuksesta. Ikkunoiden ammattitaitoinen asennus on yhtä tärkeä osa remonttia kuin itse ikkuna, sillä huono asennus voi pilata hyvän ikkunan. Kaskipuun ikkunat ovat kotimaiset ja niiden laatu on priimaa. Tutkimus- ja testitulokset vakuuttavat laadun olevan ensiluokkaista. Myös Kaskipuun asennusryhmät ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme ja ammattilaisia, joille laatu, huolellinen työ ja tyytyväiset asiakkaat ovat tärkeintä.

Lue artikkeli ikkunaremontista kerrostaloyhtiöön!

kerrostaloyhtiön ikkunaremontti

Myös ovet taloyhtiöille

Taloyhtiön näkökulmasta työtä helpottaa myös se, että Kaskipuu tarjoaa myös erikoisovet kuten palo-ovet ja äänieristysovet. Pääovien lisäksi valikoimastamme löytyy sopivat ovet niin varastoihin kuin autotalleihinkin ja levyovien lisäksi valmistamme myös puisia ovia. Puusta valmistettu ovi on paitsi näyttävä, myös ekologinen. Kuultokäsitellyistä puuovista löytyy sopivat sisäänkäyntiovet myös kerrostaloihin.

Onko aihe ajankohtainen? Lataa tästä opas taloyhtiön ikkunaremonttiin!

Pariovi kerrostaloon

Ota yhteyttä!

 

kirjoittaja Marko Kallunki, varatj. ja myyntijohtaja

taloyhtiön ikkunat

Takaisin