Kaskipuu sponsoroi hiihtäjä Juho Mikkosta

Kaski Juho Mikkonen

Kaskipuu aloitti tällä kaudella yhteistyön hiihtäjä Juho Mikkosen kanssa. 28-vuotias Juho Mikkonen asustelee Vuokatissa. Hän on kotoisin Kuhmosta ja kuuluu niiden harvojen kansallissankarien joukkoon, jotka ovat kellistäneet karhun!

– Metsästys on yksi tärkeimmistä harrastuksistani. Metsässä liikkuminen on rauhoittavaa ja mukavaa vastapainoa hiihdolle. Tykkään myös saunoa ja se on paras tapa rentoutua.

Mikkosen treenikausi on sujunut hyvin ja hän on saanut harjoitella terveenä ja suunnitelmien mukaan. Tänä kesänä on päästy juoksemaan ja tekemään loikkia normaalisti. Jalan operointi sotki toissa keväänä näitä suunnitelmia, mutta nyt Mikkonen uskoo jalkojen parempaan suorituskykyyn ja terävyyteen.

– Suurin muutos on valmennusvastuun ottaminen. Valmentaminen on kiinnostanut minua aina ja nyt koin sopivan ajan ottaa kokonaan vastuu omasta tekemisestä. Lisäksi valmennan avopuolisoani Kerttua. Minulla on ollut henkilökohtainen valmentaja 13 vuotiaasta asti ja olen oppinut paljon eri valmentajilta. Nyt haluan poimia ne minulle parhaiten sopivat harjoitukset omaan tekemiseen. Omasta hiihtourasta on suunnattoman suuri apu valmentamiseen!

Mikkosen tavoite on ehdottomasti päästä maajoukkueeseen kiertämään maailmancuppia ja vakiinnuttaa taso myös normaalimatkoilla.  Kauden avaus oli plusmerkkinen onnistuminen.

– Olen harjoitellut vielä aika paljon ja suorituskyky oli pieni kysymysmerkki, etenkin sprintissä. Oli mukava huomata, että vauhtia löytyi ja tulosta tuli jo avausviikonloppuna. Nyt on tarkoitus tehdä pari hyvää harjoitusviikkoa lumella ennen kuin kevennetään kohti maailmancup kauden alkua.

Tsemppiä Juholle kauteen!

Takaisin