Team Kaskipuu Visma Ski Classics-sarjaan ensi talvena

Visma Ski Classics -sarjassa nähdään ensi talvena uusi suomalaistalli Team Kaskipuu, kun Kari Variksen johtama ja kotimaisen ovi- ja ikkunanvalmistaja Kaskipuun sponsoroima talli Team Kaskipuu lähtee mukaan kilpailuihin.

Kaskipuun yrittäjä Matti Kaski ja Kari Varis tutustuivat viime talvena Vuokatissa. Kaski oli lähdössä mukaan Ylläs-Leviin ja Varis auttoi näissä suunnitelmissa. Itse kilpailu siirtyi Ruotsin Vålådaleniin. Kaski ja toinen ”kaskipuulainen” Tuomas Mikkonen olivat kilpailussa viivalla, huoltajanaan muutamaa päivää myöhemmin SM-hopeaa 50 kilometriltä napannut Varis. Kasken ja Mikkosen suunnitelmissa oli hiihtää näitä kisoja jatkossakin, joten oman tallin suunnittelu lähti käyntiin. Miehet ovat Kaskipuun omistajia, he ovat mukana liike-elämässä muutenkin ja syttyneet lajiin.

Kasken ja Mikkosen tavoitteena on yhdistää liike-elämä ja hiihto. Sen takia he ovat lähteneet tähän projektiin mukaan. Molemmat ovat intohimoisia kestävyysurheilijoita. Luonnollisesti suurin osa tallin hiihtäjistä nähdään kauden päätösosakilpailussa Ylläs-Levissä huhtikuussa. Tärkeä viikonloppu on myös kauden avaus Ruotsin Orsa Grönklittissä, jossa hiihdetään perättäisinä päivinä 15 kilometrin joukkuetempo ja 35 henkilökohtainen kilpailu väliaikalähtönä. Muilta osin kilpailukalenteri on vielä hiukan avoinna. Visma Ski Classics -sarjan säännöt edellyttävät osallistumista useampaan kilpailuun.

Kasken ja Mikkosen lisäksi tallissa on jo mukana Imatran Urheilijoiden Miro Karppanen, jonka ominaisuudet sopivat hyvin tasatyöntöön. Naisista tallin väreissä nähdään Anni Kainulainen ja Rebecca Immonen. Keväällä nuorten 23-sarjan suomenmestaruuden 30 kilometrillä napannut Karppanen on hiihtänyt kovaa jo yleisessä sarjassakin, ollen Pyhäjärven SM-hiihdoissa sprintissä neljäs.

Moninkertainen nuorten SM-mitalisti Immonen on ehtinyt hiihtää useita Visma Ski Classics -kisoja ja ollut parhaimmillaan Ylläs-Levissä 11:s. Moninkertainen viestin SM-kultamitalisti Anni Kainulainen ehti hiihtää Team Kaskipuun riveissä Saimaa Roller Ski Marathonin ja sijoittui toiseksi. Varis aikoo keskittyä enemmän joukkueenjohtajan rooliin, vaikka hänet tullaan näkemään kauden avauksessa sekä ainakin yhdessä kilpailussa talven aikana. Pääkisana tulee olemaan Ylläs-Levi ja viimeistään sinne on tulossa vahvistuksia.

 

Takaisin