Pakkaskelit vauhdittavat energiaremonttiin

Ikkunaremontti Kaskipuu

Kirkkonummen sanomat 21.3.2021, kirjoittaja Ilkka Jouhki.

Kylmä ja viima, joka tunkeutuu sisätiloihin saa ihmiset usein säätämään termostaattia isommalle. Peltosen perhe oli jo jonkin aikaa kokenut joissakin huoneissa vedontunnetta. Tarkistuksien jälkeen huomattiin, että muutamat ikkunat puhaltavat selvästi kylmää ilmaa sisätiloihin. Samalla säpsähdettiin ja tarkistettiin ikkunoiden tiivisteet. Yleensä on hyvä tarkistaa myös ikkunoiden raitisilmaventtiilit. Peltosen talossa tosin ikkunoissa ei ole raitisilmaventtiileitä vaan talossa on koneellinen ilmastointi.

– Lähdimme siitä, että haluamme parantaa asumisviihtyvyyttä ja samalla energiankulutusta, totesi Mikko Peltonen. Vaihtoehtoina oli korjata ilmavuotoinen ikkuna tai uusia koko talon ikkunat. Asiaa pohdittuaan Peltosella päädyttiin siihen, että kaikki talon 18 ikkunaa vaihdettiin. Mikko mainitsi lisäksi, että meidän ikkunoiden valintaan vaikutti aikaisempi kokemus Kaskipuun ovista. Ne nimittäin vaihdettiin taloon muutamia vuosia sitten ja oli lisäämässä luottoa yrityksen tuotteisiin. Oviremontti oli vaivaton ja siinäkin yhdistyi asumismukavuus ja energiansäästö. Toisaalta ovien vaihto myös paransi talon ulkonäköä.

Laatuvaatimukset onnistuneeseen energiaremonttiin

Meillä oli viimeistä piirua myöten panostettu kotimaiseen puusepän kädentaitoon, laatuun, viimeistelyyn ja materiaaleihin, kertoo Kaskipuun myyntipäällikkö Janne Ruotsalainen. Tuotteemme kestävät neljä vuodenaikaa; lämmöt, tuiskut ja pakkaset. Asennuspalvelu ja tuotetakuu ovat mm. niitä mittareita, joita asiakkaatkin arvostavat. Kaski ikkuna- ja ovimallistosta löytyy kaikkiin kohteisiin soveltuvat tuotteet, jotka ovat omiaan lisäämään asumismukavuutta ja vähentämään lämmityskustannuksia.

– Hyvät kokemukset ja käytännöntekijät puolsivat meidänkin tapauksessa talon kaikkien ikkunoiden vaihtoa uusiin Kaski-ikkunoihin, totesi puolestaan Peltonen. Ulkopuolen smyygilaudat vaihtuivat samalla huoltovapaisiin pellityksiin ja samalla kaadot ikkunalaudoista saadaan tarpeeksi jyrkiksi. Tällöin sadevedet saadaan hallitusti valumaan oikeaan suuntaan ja rakenteista poispäin. Lopputuloksena huoltomaalauskohteet tiiliverhoilussa talossa saadaan minimiin.

Kasken asennusryhmää poistaa ja kierrättää vanhat ikkunat. Myös rakenteet tarkistetaan samalla.

Miksi juuri Kaski?

Kaskipuulla on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas ja tämä tavoite on pysynyt sukupolvelta toiselle perheyhtiössä. Suomalaiset arvostavat kotimaista laatua ja käsityönosaajia. Perinteitä on osattu yhdistää uusiin tuotantomenetelmiin ja testattuihin materiaaleihin. Ikkunat ja ovet vastaavat vaativammankin rakentajan tai remontoijan tarpeita kun halutaan laatua ja vaaditaan energiatehokkuutta.

– Pääosa asiakkaistamme muodostuu yksityisistä asiakkaista, rakentajista sekä taloyhtiöistä, toteaa Ruotsalainen. Tuotteiden monipuolisuus niin ikkunoissa kuin ovissakin on asiakkaalle hyvä asia, sillä valikoimat täyttävät asiakkaiden toiveet energian suhteen ja ne edustavat myös selkeälinjaista tyyliä ja modernia arkkitehtuuria. Muotoilu tukee nykyaikaisia teknisiä ratkaisuja yksityiskohdista lähtien. Puun ajattomuus tulee esiin Kaskipuun Puudesign -ovimalliston muotoilussa.

Lasivahvuudet ja rakenteet mitoitetaan olosuhteiden mukaan

Ikkunoissa karmiliitoksen nurkkaan työstetään ylimääräinen hartia, jonka ansiosta koneistuksen pohja ei koskaan jää näkyviin. Lisäksi kaikille puupinnoille tehdään Brilliant-käsittely, joka helpottaa niiden puhtaana pitämistä ja antaa samalla myös huoltovapautta pitkälle tulevaisuuteen. Kiinteä puualumiini-ikkuna on todettu energiatehokkaaksi valinnaksi. – Voimme todeta valikoimastamme löytyvän parasta energiatehokkuutta ikkunarakenteissa. Teemme asiakkaalle tuotteet mieleisillä ominaisuuksilla. Esimerkiksi ikkunoihin voimme jo tehtaalla asentaa integroidut sälekaihtimet, joissa kaikki toiminnot tapahtuvat yhdellä painikkeella ja vetonarut kelautuvat piiloon automaattisesti toimivan mekanismin ansiosta, toteaa Ruotsalainen.

Monissa kohteissa ulkopuolen pellitys on liian loiva, jolloin vesi ja kosteus ei poistu hallitusti ikkunasta ja rakenteista, valaisee Kaskipuun edustaja Joel Jäntti. Jyrkkyyttä tulee olla riittävästi, pois päin ikkunasta.

Asentaja sahaa ikkunalistat paikan päällä juuri sopiviksi.

Takaisin