Ikkunaremontti talvella – Voiko uudet ikkunat asentaa talvella? 

Yleinen harhaluulo on, että ikkunaremontti ei onnistuisi talviaikaan. Ikkunaremontin voi kuitenkin toteuttaa ympäri vuoden, myös talvella. Vuodenajasta riippumatta tärkeintä remontissa ovat hyvät ja laadukkaat tuotteet sekä ammattitaitoinen asennus. Kasken Avaimet käteen -palvelussa toteutuvat molemmat. 

Teknisesti talviaikaan tapahtuva ikkunoiden asennus ei eroa kesäaikaan tehdystä. Miksi ikkunaremontti kannattaisi toteuttaa talven aikana? Lue artikkeli ja tutustu aiheeseen lisää! 

Kylmeneekö asunto ikkunaremontin aikana?

Yleinen pelko on se, että asunto kylmenisi ikkunaremontin aikana. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan asunnon lämpötila ei laske merkittävästi ikkunaremontin aikana. Ikkunat asennetaan yksi kerrallaan ja ikkuna-aukot ovat auki todella lyhyen aikaa. Kun ikkunoita asennetaan taloyhtiöön, huoneiston jäähtymistä vähentää myös väliovien sulkeminen asennuksen aikana. 

Kylmyys ei myöskään haittaa asentajien työtä, sillä suurin osa asennustyöstä tapahtuu sisätiloissa. Kokeneet asentajamme ovat tottuneet asennuksiin ympäri vuoden.  

Miksi ikkunaremontti kannattaa toteuttaa talvella?

Ikkunaremontissa on paljon hyviä vaikutuksia, jotka näkyvät erityisesti talvella.  

  • Uudet ikkunat ovat energiatehokkaammat kuin vanhat, joten lämmin ilma jää sisälle. Täten energiankulutus vähenee, mikä näkyy myös kukkarossa säästyneenä rahana. 
  • Asumismukavuus paranee, kun ikkunat eivät vedä. Talvella sisätiloissa vietetään enemmän aikaa kuin kesäisin, joten on mukavaa päästä nauttimaan ikkunaremontin hyödyistä heti. 
  • Asennuksen puolesta talven kuiva ilma on rakennukselle parempi kuin kostea. Kuivan ilman ansiosta rakenteisiin ei pääse kosteutta. 
  • Kesä on ikkunaremonteille sesonkiaikaa, jolloin toimitukset ja asennus menevät jopa kuukausien päähän. Koska talvella asennuksia on vähemmän, on mahdollisuus saada ikkunoiden toimitus ja asennus nopeammin. 

Miksi siis jättää ikkunaremontti ensi kesään, kun remontin hyödyt voisi saada heti? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Avaimet käteen -palvelustamme! 

Kotitalousvähennys hyötykäyttöön loppuvuodesta

Onko kotitalousvähennys vielä käyttämättä? Kotitalousvähennystä saa esimerkiksi asunnon remontteihin. Vuonna 2021 maksimi on 2250 euroa henkilöltä. 

Takaisin