Ikkunaremontti taloyhtiössä – näin onnistut varmasti

Oululainen taloyhtiö sai uudet Kaski-ikkunat.

Ikkunaremontti taloyhtiössä? Aloita suunnittelu hyvissä ajoin!

Kaskipuu uusi Oulun Tuirassa sijaitsevan kerrostalon ikkunat ja ovet julkisivusaneerauksen yhteydessä. Ovien vaihto ja ikkunaremontti taloyhtiössä sujuivat hyvin yhteistyössä muiden urakoitsijoiden kanssa.

Vuonna 2023 keväällä alkanut julkisivusaneeraus Oulun Tuirassa tuli päätökseen syksyllä 2023. Kaskipuun projektipäällikön Vesa Määtän mukaan yhdeksänkerroksisen kerrostalon julkisivusaneeraus oli kokonaisuudessaan keskivertoa isompi kohde Kaskipuun projektihistoriassa. Taloyhtiön ikkunaremontissa oli mukana myös useita muita urakoitsijoita.

”Tarjousvaihe käynnistyi alkuvuonna ja huhtikuussa pääsimme tekemään ensimmäisen malliasennuksen yhteen huoneistoon. Malliasennuksella takaamme onnistuneen lopputuloksen ja samalla varmistamme tilaajan kanssa asennuksen yksityiskohdat. Malliasennuksen jälkeen tehtiin hieman muokkauksia, sillä kaikkiin julkisivuihin suunnitelman mukainen asennustapa ei toiminut. Urakka valmistui lokakuun alussa”, Määttä kertoo.

ikkunaremontti taloyhtiössä valmistui lokakuussa

Onnistunut lopputulos taloyhtiön ikkunaremontissa

Eniten joustoa projektissa vaativat Määtän mukaan aikataulujen yhteensovittamiset, sillä mukana oli useita eri urakoitsijoita. Viestintä pelasi kuitenkin hyvin, ja joustavuutta löytyi kaikilta. Kaskipuun työt etenivät kerroksittain, ja yhteen asuntoon meni aikaa noin päivän verran. Kaskipuun asiakkaana toiminut taloyhtiö on tyytyväinen sekä työn etenemiseen että itse lopputulokseen.

”Kaikki sujui hyvin jouhevasti ja etenkin asentajat ansaitsevat erityiskiitokset. Yhteydenpito toimi mutkattomasti ja olimmekin asentajien kanssa yhteyksissä päivittäin”, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pentti Hyvönen kertoo.

Hyvösen mukaan Kaskipuu valikoitui mukaan projektiin kilpailutuksen kautta. Yritykset eivät olleet tehneet yhteistyötä aiemmin, vaikka Kaskipuu olikin Hyvöselle ennestään tuttu.

”Yritys on Oulusta lähtöisin ja tiesin, että muutkin taloyhtiöt olivat usein valinneet Kaskipuun. Itse hinnoissakaan ei ollut juurikaan eroja muihin nähden. Suosittelen kyllä yhteistyötä heidän kanssaan! Kaikki sujui hyvin ja saimme juuri sellaiset lasit kuin haaveilimmekin.”

Ikkunaremontti taloyhtiössä piti sisällään huoneistojen parvekeovien, ikkunoiden ja kellarintuotteiden uusimistyöt. Lisävarusteena ikkunoihin asennettiin automaattiset tuloilmaventtiilit ja metalliset hyttysverkot.

Taloyhtiön ikkunaremontissa talo huputettiin.

Ikkunaremontti taloyhtiössä – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Määttä vinkkaa, että ovien vaihtoa ja ikkunaremonttia taloyhtiössä kannattaa alkaa miettimään hyvissä ajoin – mikäli vaihtoa toivoo keväälle, suunnittelu olisi hyvä aloittaa jo ennen joulua. Määttä kuitenkin korostaa, että ikkunoita voi vaihtaa myös talvella. Lue lisää aiheesta täältä.

”Oikeastaan vain 30 asteen pakkasella ja kovalla vesisateella ikkunoita ei vaihdeta. Asentajilla on kuitenkin aina hieman pelivaraa aikatauluissa ja huonommalla kelillä tehdään sitten mahdollisesti esimerkiksi kellaritiloissa tapahtuvia töitä.”

Määtän mukaan remontin siirtäminen on harvoin kannattavaa. Huolto voi siirtää remonttia hiukan, mutta lopulta kustannusero huollon ja uusien tuotteiden asentamisen välillä voi olla pieni.

”Pahimmillaan uudet ikkunat saatetaan joutua vaihtamaan parin vuoden sisällä huollosta. Kun taas asentaa kerralla uudet ikkunat, niillä pärjätään taas kymmeniä vuosia. Yleisin vaihtotarve ikkunoille on n. 30–40 vuotta, mutta toki säärasituksellakin on osansa: jos korkealla eteläjulkisivulla on puupintaisia tuotteita, saattaa säärasitus syödä niitä hyvinkin ajoissa. Nykyisin kerrostalojen ikkunasaneerauksissa käytetään puu-alumiini ikkunoita. Ulkopuolen puite ja verhous ovat huoltovapaata ja säärasituksia kestävää alumiinia.”

Määttä korostaa, että korjausvelan kasaaminen on iso riski. Isossa kerrostalo taloyhtiössä ei voi mennä alimman kerroksen parhaan kunnon mukaan, vaan täytyy katsoa kokonaisuutta.

”Ikkunoiden vaihtaminen nostaa myös asukastyytyväisyyttä, sillä remontin myötä ikkunoiden käytettävyys, ilmanvaihto, lämpötaloudellisuus ja äänieristys paranevat paljon.”

Määtän mukaan osa taloyhtiöistä on alkanut tekemään ennakointia myös EU:n energiatavoitteiden osalta. Mikäli vanhojen taloyhtiöiden on tehtävä muutoksia tavoitteiden saavuttamiseksi, on sen suhteen hyvä toimia ajoissa.

”Viime tingassa tehdyt muutokset nostavat kysynnän kasvaessa hintoja, joten liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin. Ikkunaremontti taloyhtiössä on helppo aloittaa, kun Kaskipuulta tullaan tekemään ilmainen kartoituskäynti ja budjettiarvio.”

Olipa hankkeesi ajankohtainen juuri nyt tai vasta hiukan myöhemmin, ota yhteyttä jo tänään. Suunnitellaan teillekin valtakunnan vaivattomin ovi- tai ikkunaremontti!

Toteuta ovi- ja ikkunaremontti nyt vaivattomasti Kasken tapaan!

Takaisin