Kaski ikkunaremontti taloyhtiölle – näin onnistut varmasti

Suunniteltu remontti – onnistut varmasti

Alkuvuosi on taloyhtiöissä tilinpäätösten aikaa. Isännöitsijät yhdessä taloyhtiöiden hallituksen kanssa käyvät edellisen vuoden asioita läpi ja valmistelevat toimintakertomuksia ja tilinpäätöksiä kevään yhtiökokouksiin.

Useissa taloyhtiössä on valmisteltu tulevan kesän ja loppuvuoden ikkuna – ja oviremontteja, sekä muita remontteja. Kevääseen kuuluu suunnittelua, kilpailutuksia, neuvotteluita ja kokouksia. Yhtiökokouksissa kevään aikana päätetään lopullisesti alkavista remonteista ja tulevista remonttitarpeista.

Suunnittelu ja ennakointi kannattaa

Nykyisin taloyhtiöiden tulevat remontit kirjataan pitkän tähtäimen suunnitelmaan (PTS suunnitelma). Laadukas kiinteistön ylläpito vaatii suunnitelmallisuutta. Hyvällä suunnittelulla voidaan säästää selvää rahaa ja välttyä yllätyksenä tulevilta kustannuksilta.

Aikaisemmin kohtasimme sellaisia ikkunaremonttikohteita, joissa oli tehty esimerkiksi mittava ikkunoiden ja ovien huoltourakka edellisenä vuonna tai vain muutama vuosi aikaisemmin.  Kattava ikkunoiden ja ovien huoltokustannus on voinut olla jopa 50–70 % uusien ikkunoiden urakkahinnasta. On selvää, kun vastahuolletut ikkunat ja ovet puretaan ja viedään kierrätykseen näin pian korjausten jälkeen, on rahaa mennyt hukkaan melkoisesti.

Olemme kohdanneet myös taloyhtiöitä, joissa on jo päätetty tehdä ikkunoille ja oville huoltokorjaus.  Ikkunoiden ja ovien uusimista oli päätetty siirtää 5–10 vuoden päähän. Kun olemme saaneet laskea tällaisiin taloyhtiöihin vaihtoehtotarjouksen uusittavista energiatehokkaista ja lähes huoltovapaista puualumiini-ikkunoista ja ovista huomattiin, että esimerkiksi 10–20 vuoden tarkastelujaksolla kannattaa ikkunat ja ovet uusia huoltamisen sijaan.

Tuumasta toimeen

Taloyhtiöissä kannattaa aloittaa ikkuna ja oviremonttien suunnittelu hyvin matalalla kynnyksellä ja varhaisessa vaiheessa ennakoiden. Paras tapa on ottaa yhteyttä Kaskipuu Oy:n alueenne projektipäällikköön tai suoraan myyntipalveluun soittamalla. Teemme ympäri Suomen maksuttomia käyntejä asiakkaan luona paikan päällä käyden. Käyntimme kohteessa ei maksa taloyhtiölle mitään. Edustajamme tuntevat taloyhtiöiden hankintapäätöksiin liittyvät prosessit, joten edustajan kutsuminen arviointi käynnille on turvallista ja ei edellytä ostopakkoa. Edustajamme osaavat ottaa keskusteluun onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttavia asioita, joita maallikoilta jää helposti huomioimatta.

Edustajan käyntiä varten ei tarvitse suuria valmistautumisia tehdä. Hankkeen suunnittelussa on iso apu talon rakennuslupakuvista, kuten pohjakuvista ja julkisivukuvista sekä asemakuvista. Nämä ei ole välttämättömiä, mutta suosittelemme hankkimaan nämä suunnittelukäyntiä varten valmiiksi.

Mitä ikkuna –  ja oviremontilla saavutetaan

Ikkuna- ja oviremontilla halutaan yleisesti parantaa oman asunnon asumisviihtyvyyttä ja saada kiinteistölle energiasäästöjä. Samalla kiinteistön arvo säilyy tai paranee. Osaavissa käsissä kohteeseen valitaan sopivat mittatilaustuotteet. Kohteen suunnittelussa huomioidaan tulevaisuudessa yhä enemmän yleistyviä ääri-ilmiöitä, kuten paahtavat helteet ja kovat myrskyt.  Myös muut kohteen erityisvaatimukset huomioidaan suunnittelussa. Valmistamme aina kaikki ikkunat ja ovet asiakkaan tarpeeseen mittatilaustyönä.

Ikkunaremontti tulossa

Taloyhtiönne PTS-suunnitelman toteuttaminen ja remontteihin valmistautuminen on tärkeää aloittaa hyvissä ajoin. Mikäli suunnitelmissa on ikkunoiden tai ovien uusiminen tai huoltotyö seuraavan 3–5 vuoden sisällä, kannattaa aloittaa suunnittelut  jo nyt.

Syksy- ja talvikaudelle siirryttäessä edustajilla on sopivaa aikaa keskustella remontin vaatimuksista ja toiveista teidän kanssanne. Monissa kunnissa ja kaupungeissa ikkunoiden ja ovien uusiminen edellyttää myös viranomaisluvan hakemisen. Lupaprosessit saattavat viedä aikaa muutamasta viikosta useisiin kuukausiin. Pitkät käsittelyajat saattaa laittaa suunnitellut urakka-ajat uusiin puihin, jos tähän ei ole kiinnitetty huomiota riittävän ajoissa.

Hiljaisempana aikana on mahdollista paneutua enemmän erilaisten vaihtoehtojen suunnitteluun ja hintojen laskemiseen. Kun on saatu riittävän kattavasti laskettua eri vaihtoehtoja, voidaan siirtää keskustelut taloyhtiön sisällä käytäväksi. Jokainen voi tuoda oman mielipiteen keskusteluun ja esittää toiveita tulevaan remonttiin. Kun taloyhtiön osakkaat ovat päässeet varhaisessa vaiheessa mukaan hankkeen suunnitteluun ja keskusteluihin, on lopulta tällaiset urakat olleet onnistuneita myös urakoitsijoille.

Taloyhtiöt, jotka käynnistävät hankeen valmistelut ja kilpailutukset hyvissä ajoin ennen tavoiteltua urakka-aikaa on hyvä mahdollisuus päästä valitsemaan juuri oikea aika urakan suorittamiselle.  Jos hankkeen yhteyteen on suunniteltu esimerkiksi julkisivuremontti tai pihaurakoita, tulee eri urakoiden yhteensovittamisesta helpompaa, kun päätökset hankkeesta on tehty riittävän aikaisessa vaiheessa.

Olipa hankkeesi juuri nyt ajankohtainen tai vasta vuoden – kahden päästä, ota yhteyttä jo tänään.

Suunnitellaan teillekin valtakunnan vaivattomin ja kotimainen ovi- tai ikkunaremontti asennettuna!

 

Blogin kirjoittaja on Kaskipuun taloyhtiösaneerauksen liiketoimintajohtaja Pasi Liias

Takaisin