Kaskipuun ikkunatehdasinvestointi Viitasaarelle valmistui

Kaskipuu ikkunat ja ovet valmistetaan Viitasaarella

Yli 12 miljoonan euron investointi on tuonut Suomeen yli 150 työpaikkaa

Kaskipuu Oy:n uusi ikkunatehdas Viitasaarella vietti avajaisiaan viime lauantaina. Tehtaan vihki käyttöön pääministeri Juha Sipilä. Ovitehtaan kanssa samoihin tiloihin rakennettu ikkunatehdasinvestointi on tuonut Viitasaaren seudulle lähes 100 uutta työpaikkaa ja määrän uskotaan nousevan.

Toimitusjohtaja Matti Kasken mukaan ikkunatehtaan rakentaminen eteni suunnitellusti ja valmistui aikataulussa. ”Ensimmäinen ikkuna uudelta tehtaalta valmistui viime toukokuussa. Linja mahdollistaa laadukkaat, energiatehokkaat ja yksilölliset ikkunat kustannustehokkaasti.”

Ikkunatehdas on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja tehokkaimmista. Tuotantokapasiteetti on yli 200 000 ikkunayksikköä, ja kokonaisuudessaan tehtaan koko on lähes 20 000 neliötä.

Konkurssin jälkeen uuteen nousuun

Kaskipuu jatkoi Viitasaarella helmikuussa 2014 konkurssiin menneen Fenestran toimintaa ostamalla ovitehtaan. Tuolloin tehtaalta jäi työttömäksi 165 henkilöä. ”Tehtaan toiminta ei ollut kannattavaa ja sen vuoksi se ajautui konkurssiin. Kaskipuun omistuksessa ovitehdas saatiin kannattavaksi jo ensimmäisenä toimintavuotenaan”, toteaa Kaski.

Fenestran konkurssipesältä ostettu tehdaskiinteistö on kokenut muutoksen. Hallitilaa on rakennettu lisää noin 2500 neliötä, ja siellä toimii nyt sekä ikkuna- että ovilinjasto. ”Toisella puolen hallia tehdään ovia ja toisella ikkunoita”, kertoo Matti Kaski.

Investointi luo edelleen lisää työpaikkoja

Kaskipuun Viitasaaren yksikössä on nykyisin töissä noin 130 henkeä, heistä noin 50 ikkunatuotannossa. Kevään aikana ikkunatuotantoon palkataan lisää väkeä.

Ikkunalinjastossa on useita työvaiheita, jotka poikkeavat perinteisestä ikkunavalmistuksesta. ”Tehtaan kapasiteettia ajetaan ylös sitä mukaan, kun henkilöstöä saadaan rekrytoitua ja koulutettua. Koneet tehtaassa ovat viimeisintä tekniikkaa, joten työntekijät tarvitsevat kunnon koulutuksen. Täyteen kapasiteettiin tehdas päässee vuosien 2020 – 2021 aikana”, kertoo Kaski.

Tehdastyön lisäksi ikkunainvestointi työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä asiakaspalvelun ja ikkunaremonttien (ikkunoiden myynnin ja asennuksen) parissa ympäri Suomen.

Ulko- ja parvekeovistaan tunnettu Kaskipuu pystyy ikkunatehdasinvestoinnin avulla palvelemaan nykyisiä asiakkaitaan entistäkin paremmin. ”Asiakkaat ostavat ovet, ikkunat sekä ovi- ja ikkunaremontit mielellään samasta paikasta. Oli luontevaa laajentaa toimintaa ulko-ovista myös ikkunoihin”, kertoo toimitusjohtaja Matti Kaski. Ikkunoiden valmistus ei ole kuitenkaan aivan uusi aluevaltaus Kaskipuulle. ”Myös isäni valmisti niitä yrityksen alkuaikoina.”

Kaskipuu ikkunat ja -ovet on erittäin kysyttyjä sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. Kotimaan lisäksi ikkunoita ja ovia myydään Skandinaviaan ja Venäjälle.

Takaisin