Näin valitsen oveeni sopivan lukituksen

Koti on paikka, jossa jokainen haluaa tuntea olonsa turvalliseksi. Ulko-oven lukko on yksi tärkeimmistä kodinturvan osa-alueista. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita ovesta kulkemisen suhteen. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.

Haluatko pysyä tutussa ja hyväksi todetussa?

Mekaaninen ulko-oven lukko on toimintavarma ja pitkäikäinen ratkaisu. Mekaanista lukitusta valittaessa on otettava huomioon lukittavan kohteen turvallisuusvaatimukset. Käytännössä asuinkäytössä oleviin kohteisiin suositellaan aina lukitusjärjestelmää, jossa on vielä patentin tuomaa turvaa jäljellä. Patentoitu ratkaisu tukee avainturvallisuutta, jolloin lisäavainten valmistus on rajattua ja valvottua. ABLOY EASY on Abloyn uusin mekaaninen lukitusjärjestelmä. Se on uuden sukupolven versio tutusta ABLOY SENTO -lukitusjärjestelmästä. EASY tarjoaa uudenlaista sujuvuutta, varmuutta sekä pitkän patentin tuomaa turvaa aina vuoteen 2040 saakka. EASY on suunniteltu kestämään sukupolvelta seuraavalle.

Myös mekaanisissa lukoissa on eroja käyttömukavuudessa. Siinä, miten avain sopii käteen ja miten se laitetaan lukkopesään. Esimerkiksi EASY on muotoiltu siten, että avain istuu käteen luonnollisesti, joten sitä on helppo ja miellyttävä käyttää. Symmetrinen muotoilu tarkoittaa myös sitä, että avain sujahtaa lukkoon luontevasti kummin päin tahansa.

Mekaanista lukitusta valittaessa on hyvä miettiä myös sitä, halutaanko muita kohteita tai lukkoja sarjoittaa samalle avaimelle. Halutaanko esimerkiksi myös ulkovaraston lukot tai mahdolliset riippulukot yhdelle avaimelle. Tällöin kannattaa valita tuote, jonka kanssa tämä on mahdollista.

kunnollinen ulko-oven lukko tuo turvaa

Lisätäänkö mekaaniseen lukitukseen älyä ja käyttömukavuutta?

Halutessaan asukas voi saada samaan oveen sekä tutun mekaanisen lukituksen että älylukon. Tämä onnistuu niin kutsutulla älykkäällä nupinvääntimellä. Abloyn Yale Linus -älylukko asennetaan oven sisäpuolelle mekaanisen nupinvääntimen tilalle. Tällöin ovesta voi kulkea sekä älypuhelimella että mekaanisella avaimella, ja nauttia samalla kaikista älylukon tuomista arjen helpotuksista.

Älylukitus on ihanteellinen niihin koteihin, joissa avaimet ovat aina kateissa, joissa ovella on paljon käyttäjiä, tai joissa halutaan joustavuutta kulkemiseen. Virtuaaliavaimia on helppo jakaa niin isovanhemmille kuin remontoijillekin. Jokaiselle virtuaaliavaimelle voi määrittää haluamansa voimassaoloajan. Näin kulkuoikeuksien hallinta on helppoa, ja avainten vaihtojen sumplimisesta ja kotona päivystämisestä voidaan luopua. Kun älylukkoon lisätään vielä etäohjaus, voi oven avata työpaikaltakin käsin, vaikka avaimen kotiin unohtaneelle lapselle tai postitoimitukselle. Yale Linus -älylukon etäohjaus onnistuu Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisälaitteen avulla. Lue lisää, miksi älylukko on erityisen suosittua lapsiperheissä.

Automaattiavaus tuo ennen kokematonta helppoutta arkeen, kun kantamusten kanssa avaimia tai puhelimia ei tarvitse kaivella laukun pohjalta. Lukko tunnistaa omistajan puhelimen lähestyvän ovea ja avaa lukituksen automaattisesti. Mobiili- ja automaattiavauksen lisäksi Yale Linus -älylukkoon on saatavilla Yale Smart Keypad -näppäimistö, jolloin lukon voi avata myös koodilla.

Yale Linus sopii erinomaisesti myös niihin koteihin, joissa on painikkeisiin hyppiviä lemmikkejä tai pieniä lapsia, sillä lukon avaamiseen tarvitaan normaalisti vääntönupin kääntämistä. Näin lemmikit eivät pääse vahingossa avaamaan ovea.

ulko-oven lukko: mekaanisen ja älylukon yhdistelmä

Haluatko avaimettoman kodin?

Entä kun avaimista haluaa luopua kokonaan? Ulko-oven lukko ilman avainta on moderni vaihtoehto. Avaimeton älylukko tarkoittaa sitä, ettei avaimista tarvitse enää koskaan huolehtia. Avaimet eivät voi unohtua tai kadota. Abloyn Yale Doorman on aidosti avaimeton älylukko, jota käytetään koodilla. Koodien vaihtaminen on helppoa ja perheenjäsenillä voi olla omat koodinsa. Lukkoon voidaan jakaa myös väliaikaisia koodeja vaikkapa koiranulkoiluttajalle. Halutessaan lukon voi avata myös kulkutunnisteella. Kulkutunnisteen voi poistaa helposti käytöstä, mikäli tunniste katoaa, ja aktivoida taas, kun tunniste löytyykin taskun pohjalta.

Älylukko ja Kaski Kouta ovi

Myös Yale Doorman -älylukkoon on mahdollista saada mobiiliohjaus Yale Access -moduulin avulla ja etäohjaus Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisälaitteen avulla. Tällöin lukossa on kaikki samat älykkäät mahdollisuudet kuin Yale Linus -älylukossakin.

Yale Doorman -älylukon voi vaihtoehtoisesti lisätä Yale Smart Home -hälytinjärjestelmään Yale Smart Home -lukkomoduulin avulla. Tällöin lukko on osa järjestelmää ja sitä hallinnoidaan hälytinapplikaation kautta.

Älylukot tuovat kotiin lisäturvaa

Etenkin automaattinen lukitustoiminto on yksi älylukkojen ehdottomista eduista. Kodin ovi ei jää vahingossa lukitsematta. Jos lukitus kuitenkin mietityttää, mahdollistaa etäkäyttö lukituksen tarkistamisen puhelimesta työpaikaltakin käsin. Myös lukon käyttöloki tuo toisille mielenrauhaa. Siitä voi tarkistaa onko lapsi tullut koulusta kotiin tai kävikö siivooja sovittuna ajankohtana. Ehdoton älylukon tuvallisuutta lisäävä etu on se, että omistajalla on selkeä näköala siihen, kenellä on lukkoon kulkuoikeus ja kuka sitä on milloinkin käyttänyt.

Jos lukon haluaa osaksi älykotia, kannattaa kotiin valita älylukko, jossa on yhdistämismahdollisuus eri älykotijärjestelmiin. Yale-älylukoissa älykotijärjestelmiin liittäminen tapahtuu Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisälaitteen kautta.

Olipa lukitustarpeesi kumpi tahansa, mekaaninen lukko tai älylukko, Kaskelta löytyy ratkaisut. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Takaisin