Palkituissa Olokodoissa on Kaskipuun ovet

Oulun Tuomiokirkon edustalla on mielenkiintoisen näköinen kuutio: Olokoto -sieluntila. Tämä Olokoto on tarkoitettu henkilökohtaisia kohtaamisia ja keskusteluja, esim. rippiä varten. Olokoto valmistetaan painumattomasta hirrestä. Tilassa kaksi seinistä on lasia, siinä on lasikatto sekä kokolasinen Kaskipuun ulko-ovi, jossa on Yale Doorman -älylukko.

Olokoto Oulun Tuomiokirkon edustalla

Olokodoissa suurten ikkunoiden ja lasioven ansiosta luonto on voimakkaasti läsnä myös sisäpuolella ja pystyt nauttimaan vaihtuvista maisemista ympäri vuoden. Nykyisin Kiiminkijoen varrella asuva Ilmari Mäenpää on suunnitellut Olokodon helposti paikasta toiseen siirrettäväksi. ”Näkymä taivaalle avaa unohdetun ilmansuunnan. Se on ikkuna äärettömyyteen, siinä missä meren horisonttikin on ääretön. Katsominen äärettömyyteen voi parhaimmillaan tarjota kiireiselle nykyihmiselle mielen seesteisyyttä”, Ilmari Mäenpää toteaa.

Olokoto suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa ja niissä on tarkkaan mietityt tekniset yksityiskohdat, kuten hydraulinen Olokoto AntiGravity-perustus, sähköistyksen etäohjaus, Philips Hue-älyvalaistus, Genelec-äänentoisto, ilmanvaihto sekä vesi ja viemäröinti. Olokoto käyttää näissä vain laadukkaiden yhteistyökumppaneiden korkealaatuisia tuotteita.

Olokodoissa on kotimaiset Kaskipuun ulko-ovet

Olokodon pohjamitoitus perustuu ikiaikaisiin mittasuhteisiin 2:1. Klassiset mittasuhteet ovat tuttuja esimerkiksi japanilaisessa Tatami-mitoituksessa tai lapsille tutuissa Legon peruspalikoissa. Mittasuhteet mahdollistavat Olokodon laajennettavuuden myös jälkikäteen. Pienestä koostaan huolimatta Olokoto on funktionaalinen ja se on rakennettu lähes kokonaan ilman listoitusta sekä viimeistelty huolellisesti. Olokoto on saanut useita palkintoja, mm. kansainväliset palkinnot Habitare-messuilla 2017 parhaasta konseptista MUJI:n pääjohtajalta Masaaki Kanai:lta 2017 sekä lisäksi World Luxury Hotel Award-palkinnot Kemin Lumilinnassa neljänä perättäisenä vuonna (2016, 2017, 2018 ja 2019). Olokodolla on myös avainlippu- ja Design from Finland -merkit.

Kaskipuun kokolasinen ovi toimii Yale Doorman -älylukolla

Olokodoissa on Hydraulinen Olokoto AntiGravity-perustus ja peililasit

Takaisin