Ulko-oven tiivistäminen – Ulko-ovi tiiviimmäksi uusilla tiivisteillä 

Syksy lähestyy ja eteisessä saattaa alkaa tuntumaan ikävää vetoa ilmojen viiletessä. Tiesitkö, että ulko-ovia tulisi huoltaa säännöllisesti niiden käyttöiän pidentämiseksi? Oven tiivistäminen on yksi keino pitää ulko-oven kunnosta huolta. Onneksi se ei ole vaikeaa ja sen voi hyvin tehdä itse. Tässä artikkelissa käymme läpi oven tiivistämiseen liittyviä asioita.

Miksi ulko-ovet kannattaa tiivistää?

Tiivis ulko-ovi on tärkeä eriste ulkotilojen ja sisätilojen välissä. Kun ulkoilma on viileää, vähentää ulko-oven tiivistys vedon tunnetta asunnossa. Jos taas ulkona on helteisen kuumaa, auttaa tiivis ulko-ovi omalta osaltaan lämmön pysymiseen ulkona. Tämän myötä asumismukavuus paranee sekä lämmitys- tai jäähdytystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.

Oikea tiivistäminen eristää asuintilat myös monelta muulta ikävältä asialta. Melu on varsinkin kaupunkiympäristössä joskus häiritsevää. Melua syntyy muun muassa liikenteestä, rakentamisesta ja tapahtumista eikä melun lähteisiin tai aikatauluihin ole useinkaan mahdollista vaikuttaa. Hyvin tiivistetyt ulko-ovet (ja ikkunat) sulkevat mölyt ulos. Ulko-ilma on usein myös kosteampaa kuin sisäilma ja se sisältää myös epäpuhtauksia, kuten vaikka siitepölyä ja katupölyä. Tiivis ulko-ovi estää kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn asuntoon.

Milloin ulko-ovien tiivistys on tehtävä?

Tiivisteiden kunto olisi hyvä tarkastaa säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Kuluneet tai vaurioituneet tiivisteet tulee uusia, jotta oven tiivisteet täyttäisivät niille asetetut tehtävät.

Vuodenaikaan ja säähän tulee kiinnittää huomiota. Ovien tiivistys olisi hyvä tehdä kuivana aikana, jolloin lämpötila on vielä selvästi plussalla. Näin ulko-ovien tiivistys saadaan suoritettua ajankohtana, jolloin kosteus ja kylmyys eivät ole aiheuttaneet muutoksia tiivistettävään pintaan.

oven tiivistäminen lisää asumismukavuutta

Miten oven tiivistäminen tapahtuu?

Oven tiivistäminen ei ole kovin vaikeaa ja se onnistuukin helposti itse. Ensin varmistetaan, millainen tiiviste ovessa on. Vanhan tiivisteen avulla mitataan uuden tiivisteen pituus. Kasken varaosakaupasta löydät Kasken oviin sopivat tiivisteet. Uutta tiivistettä voi myös hakea rautakaupasta, vanhaa tiivistettä kannattaa käyttää mallina.

Tiivisteiden vaihtoon ei kannata ryhtyä ennen kuin uudet tiivisteet on hankittu. Oven tiivistämiseen tarvitsee tiivistettä, sakset tiivisteen leikkaamiseen sekä hiekkapaperia liimajälkien poistoon.

  1. Vanha tiiviste lähtee pois kevyesti vetämällä.
  2. Uusi tiiviste leikataan oikean mittaiseksi.
  3. Tiiviste painetaan paikalleen vanhan tilalle.

Tilaa oveesi uudet tiivisteet Kasken varaosakaupasta.

Kun oven tiivistäminen ei enää riitä

Asianmukaisesti huollettujen ovien käyttöikä on noin 30 – 40 vuotta. Säännöllisellä ulko-oven kunnon tarkkailulla ja huoltotoimenpiteillä varmistetaan, että ovi pysyy hyvässä käyttökunnossa mahdollisimman pitkään.

Mikäli oven huoltaminen ja tiivisteiden vaihto ei enää auta, voi oviremontti olla paikallaan. Tutustu Kasken ovimallistoihin ja ota yhteyttä, niin laitetaan kotisi ovet kuntoon!

Lataa ovi- ja ikkunakirja ja lukaise vielä vinkit ulko-oven valintaan.

Kasken hiilineutraali ovimallisto

Kaskipuu toi keväällä 2022 markkinoille ensimmäisenä ovivalmistajana täysin hiilineutraalin ovisarjan, koska haluamme olla edelläkävijä vastuullisuudessa. Kaskipuun Puudesignovimalliston ja huvilaovien (ent. UO6A ja UL6A) rakenne muuttuu ja näiden uusien hiilineutraalien ulko-ovien eristeenä käytetään ympäristöystävällistä Ekovillalevyä. Lue lisää!

P.S. Myös ikkunoiden tiiveydestä tulee pitää huolta – lue lisää ikkunoiden tiivistämisestä

Takaisin