Ulko-oven valinta – Kuinka valita sopiva uusi ulko-ovi?

Ulko-ovet Kaskipuu

Uuden ulko-oven valinta voi olla hankalaa ja se kannattaakin valita huolella. Hyvin valittu ulko-ovi on sopusoinnussa talon ilmeen kanssa ja istuu tyylillisesti kokonaisuuteen. Ulkonäkö ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka ulko-ovea valittaessa tulee ottaa huomioon. Ulko-oveen voi valita erilaisia lisävarusteita, jotka parantavat kestävyyttä ja turvallisuutta. 

Ulko-ovea käytetään paljon, joten sen tulee olla kestävä, turvallinen ja helppokäyttöinen. Hyvä ja tiivis ulko-ovi eristää lämpöä ja näin ollen pienentää energiankulutusta. Uusi ulko-ovi eristää ääntä paremmin kuin vanha. 

Jatka lukemista, niin saat hyvät vinkit ulko-oven valintaan. Lopuksi vielä muutama sana ulko-oven huollosta ja muistilista ulko-oven valintaan.

 

 1. Ulko-oven ulkonäön valinta – perinteistä vai modernia tyyliä?
 2. Ulko-oven lisävarusteilla lisää turvallisuutta ja käyttömukavuutta
 3. Ulko-oven levikkeillä näyttävyyttä
 4. Oven huolellinen ja oikea asennus takaa hyvän lopputuloksen
 5. Ulko-oven huolto

 

Puuovet kotiisi Kaskelta

Ulko-oven ulkonäön valinta – perinteistä vai modernia tyyliä? 

Ulkonäöllä on suuri merkitys ulko-oven valinnassa. Talon tyyliin sopiva ulko-ovi on ilo silmälle. Ulko-ovia on monia erilaisia ja Kasken laajasta ovivalikoimasta löytyy varmasti kodin kuin kodin ilmeeseen ja arkkitehtuuriin sopiva ulko-ovi.  

Valintaa tehdessä ulko-oven ulkonäköä verrataan talon ulkonäköön. Kasken ovimallistossa on perinteisiä ja moderneja ulko-ovia. Ulko-ovi voi olla saman tyylinen kuin edellinen, vanha ovi. Joskus kuitenkin ulkonäön vaihdos tekee hyvää ja uusi ulko-ovi voi olla aivan erilainen kuin vanha. 

Kaskelta voi valita esimerkiksi Kaski Classicin selkeyden ja luotettavuuden tai Design-malliston ulko-ovet, jotka soveltuvat mainiosti moderniin taloon. Saaristolaismalliston ulko-ovissa on upeat puiset kohokuviot ja jos hakee aidon puun tuntua. Kaski Puudesign-ovet ovat kokonaan pohjoisen tiukkasyisestä männystä valmistettu.

Tutustu ovimallistoihimme! 

Ulko-oven lisävarusteilla lisää turvallisuutta ja käyttömukavuutta 

Pelkkä kaunis ulkonäkö ei riitä, vaan ulko-oven tulee olla myös kestävä ja turvallinen. Oviin voi valita erilaisia lisävarusteita, jotka parantavat oven turvallisuutta ja käytettävyyttä. Kasken ulko-ovissa on aina vakioina murtosuojasaranat ja säädettävä vastarauta. Myös murtosuojarauta on valittavissa. 

Ulko-oveen voi valita turvallisuutta lisäämään myös muun muassa ovisilmän ja älylukon. Älylukko on älykäs arjen helpottaja. Digitaalisen älylukon avaamiseen tarvitaan joko PIN-koodi, avaintunniste tai sovellus. Tilannetta, jossa koululainen unohtaa kotiavaimensa ja joutuu odottelemaan ulkona vanhempien saapumista, ei älylukon kanssa tule! Lue halutessasi lisää älylukoista ja niiden hyödyistä.

Ulko-ovea valittaessa kannattaa panostaa turvallisuuteen. Kasken valikoimassa on paloturvalliset ovet. Tutkimuksen mukaan suomalaisissa kerrostaloissa on paljon ovia, jotka palavat puhki liian nopeasti. 60-70-luvulla tehtyjen ovien kestävyys voi olla vain 2-4-minuuttia. 

Kasken ulko-ovet ovat paitsi turvallisia myös kestäviä. Kertopuulla vahvistettu runko, kaksinkertaiset erikoisleveät tiivisteet, kolminkertainen pintakäsittely sekä erityislasielementti tekevät rakenteesta edistyksellisen kaikin tavoin. Kynnykset ovissamme täyttävät esteettömyysvaatimukset ja kestävät kovaakin kulutusta.  

Vieraile vasta avatussa varaosakaupassamme – siellä on esimerkiksi varaosia ulko-oviimme! 

Ulko-oven levikkeillä näyttävyyttä 

Ulko-oven ilmettä voi täydentää lisäämällä ulko-oven viereen niin sanotun levikkeen. Levikkeen voi valita ulko-oven yhdelle puolelle tai molemmille puolille, jolloin talon sisäänkäynnistä tulee entistä näyttävämpi.  

Näyttävyyden lisäksi avattavat levikkeet lisäävät myös oven käyttömukavuutta. Ne helpottavat esimerkiksi muutossa tai muissa tilanteissa, joissa oven kautta liikutellaan isoja huonekaluja tai kodinkoneita. Lasipintaa sisältävä levike tuo mukavasti päivänvaloa eteistiloihin. Kasken valikoimista löytyy paljon erilaisia levikkeitä ja värivaihtoehtoja on yhtä paljon kuin ulko-ovissakin. 

Oven huolellinen ja oikea asennus takaa hyvän lopputuloksen 

Ulko-oven valitseminen on tärkeää, mutta tärkeää on myös oikeaoppinen asennus, johon voit perehtyä täällä. Joskus on hyvä luottaa ammattilaiseen – meiltä saat ulko-ovesi myös asennettuna! 

Oven kätisyys valitaan itselle sopivaksi, jotta arki ja ovesta kulkeminen on mahdollisimman sujuvaa. Oven kätisyys tarkoittaa sitä, kummalta puolelta ovi avataan auki. Ovi on oikeakätinen, jos oven saranat ovat oikeassa reunassa ovea itseesi päin avatessa. 

Ulko-oven huolto 

Kun ulko-ovi on huolella valittu, kannattaa se myös pitää hyvässä toimintakunnossa. Vaikka Kasken ovet ovatkin pitkäikäisiä ja korkealaatuisia, pieniä huoltotoimenpiteitä kannattaa tehdä. 

 1. Aika-ajoin ulko-ovi kaipaa puhdistamista. Se tulee aina tehdä mahdollisimman miedoilla aineilla, esimerkiksi Fairy-vesi-seoksella. Voimakkaat aineet ja hankaavat materiaalit saattavat pehmittää oven pintamateriaalia.  
 2. Kerran vuodessa kannattaa öljytä lukkojen teljet, vääntönupin juuri ja avainpesät sekä aukipitolaitteen liukuosat lukkoöljyllä. Samalla voit tarkistaa, että avainpesän ruuvit eivät ole löystyneet. 
 3. Maalatut ulko-ovet kaipaavat silloin tällöin huoltomaalausta. Sen tarvetta kannattaa arvioida vuosittain. Oikeanlaisen maalin valinnassa kannattaa luottaa ammattilaiseen. 
 4. Ulko-oven tiivisteet eivät ole ikuisia ja niidenkin kunto on hyvä tarkistaa kerran vuodessa. Siitä olemme kirjoittaneet erillisen artikkelin, jonka voit lukea tästä. 

Muistilista ulko-oven valintaan 

 • Valitse ulko-ovi, joka sopii talosi ulkonäköön. 
 • Kiinnitä huomiota turvallisuuteen (murto- ja paloturvallisuus). 
 • Laadukas ulko-ovi eristää sekä lämpöä että ääntä. 
 • Lisävarusteet parantavat sekä turvallisuutta että käyttömukavuutta. 
 • Ulko-oven ilmettä voi täydentää levikkeillä. 
 • Asenna ulko-ovi huolellisesti tai käytä ammattilaisen apua. 

Asiakkaiden kokemuksia Kasken ulko-ovista 

“Kauniit, korkealaatuiset terassi ja ulko-ovet pitävät lämmön sisällä ja äänet ulkona. Pihaan on mukava tulla kun talon ulko-ovi on vihdoinkin mieluinen. Olohuoneesta tuli valoisampi, kun terassin ovi vaihdettiin kokolasiseen. Helppo ja varma toimitus ja toteutus.” 

“Ulko-oven suunnittelu ja toteutus tapahtuivat mallikkaasti. Aikataulussa pysyttiin vaikka ovemme ei ollut suoraan mallistosta jo siten uniikki. Asennus tapahtui nopeasti jo taidolla. Kaiken kaikkiaan Kaskipuulta laadukas suoritus!” 

Tutustu Kasken hiilineutraaliin ovimallistoon

Kaskipuu tuo markkinoille ensimmäisenä ovivalmistajana täysin hiilineutraalin ovisarjan, koska haluamme olla edelläkävijä vastuullisuudessa. Kaskipuun Puudesignovimalliston ja huvilaovien (ent. UO6A ja UL6A) rakenne muuttuu ja näiden uusien hiilineutraalien ulko-ovien eristeenä käytetään ympäristöystävällistä Ekovillalevyä.

 Lue lisää kokemuksia täältä! 

Tarvitsetko apua ulko-oven valitsemisessa ja asennuksessa? Ota yhteyttä! 

Takaisin