Ikkunan asennus itse vai ammattilaisen hoitamana?

MSEA Avattava ikkuna Kaski

Ikkunaremonttia tai talon rakentamista miettiessä monella tulee eteen tämä kysymys: Onnistuuko ikkunan asennus itse tehden vai kannattaako antaa ammattilaisen hoitaa homma? Hyvä kysymys, jonka pohtimiseen on hyödyllistä käyttää hetki aikaa. Hyvin tehty asennustyö takaa sen, että ikkunat ovat tiiviit ja toimivat, jolloin ne myös palvelevat pitkään. Kun ikkunat on huolella valmistettu ja oikein asennettu, ne kestävät jopa vuosikymmenien ajan käytön ja sääolosuhteiden aiheuttamia rasituksia. Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa sinua päättämään, asennatko ikkunat itse vai katseletko mieluummin ammattitaitoisen asennustiimin työtä.

Ikkunaremontti alkaa ikkunoiden hankinnasta

Ikkunat ovat tosiaan pitkäaikainen investointi, joten satsaaminen rauhalliseen suunnitteluun ja tuotteiden valintaan on hyvä ajatus. Kohteeseesi parhaiten sopivan ikkunamallin valintaan löydät vaihtoehtoja Kasken ikkuna- ja ovikirjasta.

Ennen ikkunoiden tilaamista, on tärkeää mitata ikkuna-aukkojen mitat tarkasti. Siinä on huomioitava, että varsinaisen ikkunan ympärille on jäätävä riittävästi tilaa eristeille. Kun ikkunat on hankittu, niiden varastointi suositellaan tehtäväksi pystyasennossa kuivassa tilassa ja tasaisella alustalla. Lyhytaikainen varastointi (alle 2 viikkoa) voidaan tehdä ulkona, kunhan ikkunat ovat asianmukaisesti suojattu.

Ikkunan asennus itse

Ikkunan asennus itse vaatii selkeät ohjeet, asianmukaiset työkalut ja kokemusta rakennus- tai remontointihommista. Mikäli olet epävarma omasta osaamisestasi, suosittelemme antamaan työn kokeneen ikkuna-asentajan käsiin.

Remonttikohteessa ikkunoiden asennus alkaa vanhan ikkunan listoituksen poistamisella sisä- ja ulkopuolelta sekä vanhan karmin poistamisella. Kun vanhat karmit on irrotettu, voidaan aloittaa uusien ikkunoiden asentaminen. Uudisrakennuksessa ikkunat asennetaan mahdollisimman myöhään. Näin toimimalla pyritään pienentämään riskiä siitä, että upouudet ikkunat vahingoittuisivat rakennustöiden aikana. Uuden ikkunan asennus paikoilleen tapahtuu käytännössä samalla tavalla, olipa kyseessä ikkunoiden vaihto tai uuden rakennuksen ikkunat. Yksityiskohtaiset työohjeet löydät Kaski ikkunoiden käyttö- ja huolto-oppaasta.

Vinkkejä ikkunoiden asennukseen

  • Pitkäikäisten ikkunoiden perusta on tarkat mitat. Uuden ikkunan ympärille tulee jäädä tilkerako joka puolelle.
  • Tilan, johon ikkuna asennetaan, tulee olla kuiva ja tasalämpöinen.
  • Asennuksessa on hyvä pitää vatupassi kaikissa työvaiheissa mukana.
  • Työturvallisuuteen on syytää kiinnittää huomiota ja käyttää asiaankuuluvia suojavarusteita.

Tutustu Kasken ikkunoihin!

ikkunan asennus taloyhtiölle
Kasken ikkunanasennuspalvelu asentaa suuriakin kohteita.

Ikkunan asennus Kasken tapaan – jopa yhdessä päivässä

Kaski myy ja asentaa ikkunat avaimet käteen -periaatteella. Teemme aina ensin suunnittelu- ja mittauskäynnin, jossa kuuntelemme tarpeesi ja autamme valitsemaan toiveittesi mukaiset ikkunat prikulleen taloosi mitoitettuna. Tämän jälkeen toimitamme huippulaadukkaat Kaski-ikkunat suoraan tontillesi yhdessä sovittuna aikana.

Ammattitaitoinen asennuspalvelumme on luotettava ja asentajamme tekevät priimaa takuujälkeä taloasi kunnioittaen. Tarkistamme työmme aina yhdessä asiakkaan kanssa ja teemme asennuspöytäkirjan. Vanhat ikkunat sekä purkujäte kuljetetaan pois tontilta ja me vastaamme niiden oikeaoppisesta kierrättämisestä.

Tiesithän, että ikkunaremontin aikana on mahdollista tehdä kokonaan uusia ikkuna-aukkoja tai suurentaa jo olemassa olevia? Mikäli haaveissa on enemmän ikkunoita tai suuremmat ikkunat, se onnistuu kyllä!

Asentajamme asentavat ikkunat nopeasti ja laadukkaasti kaikkina vuodenaikoina – myös talvella.

Lue lisää Kasken ikkunaremontista!

Entäs ovien asennus?

Ikkunaremontin yhteydessä moni vaihtaa myös ulko-ovet uusiin. Lue halutessasi myös vinkkimme ulko-oven asennukseen.

Muistathan myös rahoituksen ja kotitalousvähennyksen!

Laadukkaat ikkunat ovat oleellinen osa mukavaa asumista ja turvallista arkea. Siksi tarjoamme asiakkaidemme tueksi Kaski-rahoituksen, jolla voit toteuttaa unelmasi viihtyisämmästä kodista.

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta.

Joko päätit, asennatko ikkunat itse

Jos aiot asentaa ikkunat itse, voit hankkia ikkunat jälleenmyyjiltämme.

Mikäli päädyit siihen, että mieluummin katselet asennustiimimme työskentelyä, voit olla yhteydessä oman alueesi Kaski-edustajaan ja hankkia hänen kauttaan sekä ikkunat että asennuspalvelun.

Takaisin