Mistä on Kaski-ovet ja -ikkunat tehty?

Ikkunat ja ovet

Materiaalihankinnat ulko-ovien ja ikkunoiden valmistukseen ovat tärkeä osa yrityksen vastuullisuutta

Työn lisäksi ulko-ovi tarvitsee valmistuakseen mm. puuta, eristettä, alumiinia, pintakäsittelyaineita, tiivistettä, lasia ja heloja. Kun materiaaleja hankitaan, hinta ei voi olla ainoa valintakriteeri, vaan myös sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun näkökulmat tulee ottaa huomioon.

Miten yritys voi olla vastuullinen ja arvojensa mukainen ulko-ovien ja ikkunoiden materiaalihankinnoissa? Toimittaja-analyysin avulla huomioidaan eri toimittajien palvelutasoa, laatua, toimitusvarmuutta ja hintaa. Täytyy muun muassa tietää ovien ja ikkunoiden raaka-aineiden alkuperä ja millaisissa olosuhteissa niitä valmistetaan. Myös energiatehokkuus, vähäpäästöisyys, ympäristömerkki, avainlippumerkki tai kierrätettävyys voi olla hankinnoissa vaatimuksina.

Ulko-ovet ja niiden rakenne on Kaskipuulla suunniteltu pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Erityisesti puuovet ovat Kasken suurin ylpeydenaihe. Jokainen niistä on osoitus suomalaisen käsityöosaamisen ja muotoilun korkeasta tasosta. Kasken puuovet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa materiaalista, jonka suomalaiset tuntevat parhaiten.

Kaski-ikkunat ovat myös erittäin eristyskykyisiä, mikä vähentää energiankulutusta ja merkitsee pienempiä lämmityskustannuksia ja vähemmän hukkaenergiaa kukkarosi ja ympäristön parhaaksi. Ikkunoiden energialuokitukset kertovat eri ikkuna-mallien energiatehokkuudesta.

Ulko-ovien ja ikkunoiden valmistuksessa tarvitaan kymmeniä erilaisia puuntyöstökoneita ja laitteita. Laitteiden käyttökustannukset ja huollot voivat nousta moninkertaisiksi hankintahintaan verrattuna. Siksi investointi energiatehokkaaseen tekniikkaan maksaa itsensä takaisin alentuneina käyttökustannuksina.

Kaskipuun yksi arvoista on vastuullisuus. Sillä tarkoitamme sitä, että hoidamme yhteiskunnalliset velvoitteet, toimimme asiakkaita, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita kohtaan rehdisti sekä toimintamme on ympäristöystävällistä ja energiatehokasta.

Kun asiakas ostaa Kasken ulko-ovia ja ikkunoita tai teettää ikkunaremontin, hän tukee samalla kotimaista työtä. Ei pelkästään ovet ja ikkunat vaan myös niiden valmistukseen tarvittava materiaali on valmistettu yli 90 prosenttisesti Suomessa.

Kasken ulko-ovet ja ikkunat tehdään suomalaisella osaamisella ja asenteella. Kaski-oville ja -ikkunoille on myönnetty avainlippumerkki.

Mika Salmela

hankintajohtaja

 

Takaisin