Mökkiremontti edessä? Tästä vinkit kesämökin kunnostamiseen

Mökki on suomalaisille tärkeä paikka, jossa rentoudutaan kesäpäivinä ja juhlitaan yhdessä lähimmäisten kanssa. Jopa joka kuudes suomalainen kuuluu kesämökin omistavaan asuntokuntaan. Tämä näkyy monissa kunnissa väkiluvun tuplaantumisella tai jopa triplaantumisella kesäaikaan. Useissa maalaiskunnissa mökkejä on jopa enemmän kuin vakinaisesti asuttuja asuntoja. Me suomalaiset todella olemme mökkikansaa!

Kesäkauden kolkutellessa ovella, kesämökit pääsevät taas käyttöön. Kuten kaikki vanhat rakennukset, myös vanhat mökit voivat olla remontin tarpeessa, vaikka ne olisivat käytössä vain kesäisin. Mökkiremontti voi pidentää mökkeilykautta ja parantaa asumisviihtyvyyttä, tai siis mökkeilyviihtyvyyttä. Entä jos viihtyisitkin mökillä koko tämän kesän ja vielä pitkälle syksyyn?

Tästä blogiartikkelista saat paljon hyviä vinkkejä, kun suunnitelmissa on mökkiremontti.

Kesämökin kunnostaminen – onko mökkiremontti ajankohtainen?

Milloin ja miksi mökkiremontti?

Mökin ikkunaremontti

Oviremontti viimeistelee mökkisi ilmeen

Mökkiremontin täydennys: Lisävarusteet ja sauna

Kesämökin kunnostaminen – onko mökkiremontti ajankohtainen?

Suomen ankarat sääolosuhteet vaativat paljon rakennuksiltamme, eivätkä mökit ja vapaa-ajanasunnot poikkea tästä. Erityisesti mökkiovet ja ikkunat kannattaa huoltaa vuosittain ja vaihtaa tarvittaessa. Tiiviit ovet ja ikkunat takaavat lämpimän oleskelun mökillä myös talvisin.

Kesämökin remonttia ei tule myöskään pitkittää loputtomiin, sillä juuri silloin rakenteisiin voi tulla pysyviä ongelmia. Tiiviit ikkunat ja ovet pitävät kylmyyden lisäksi kosteuden ulkona. Ikkunaremontin yhteydessä kannattaa uusia myös kaihtimet, jotta porottava aurinko ei pääse haurastuttamaan sisustusmateriaaleja ja UV-säteet eivät pääse vahingoittamaan ihoa.

Mökkiremontti Oviremontti mökkiin

Varaa tästä maksuton esittelykäynti ja pyydä Kasken ikkuna-asiantuntija paikan päälle keskustelemaan kotisi tai mökkisi ikkuna- ja oviremontista.

Milloin ja miksi mökkiremontti?

Miksi ovi- ja ikkunaremontti kannattaa? Yleisesti voisi sanoa, että mökkiä on syytä remontoida samoista syistä kuin kotiakin. Se lisää elinmukavuutta, mökin elinkaarta ja sillä voi piristää ulkoasua. Ikkuna- ja oviremontti tulisi toteuttaa 20-40 vuoden välein, riippuen siitä kuinka hyvin ikkunoita ja ovia on huollettu vuosien varrella. Uudet ovet ja ikkunat ovat huomattavasti tiiviimmät, jonka ansiosta kotitalouksien ja mökkien energiankulutus vähenee remontin myötä.

Suomessa suurin mökinrakennusbuumi alkoi 70-luvulla ja se kesti aina läpi 90-luvun. Tämä tarkoittaa sitä, että moni Suomen mökeistä alkavat nyt viimeistään olla remontin tarpeessa. Ikkunoilla ja ovilla, kuten kaikilla muillakin talon elementeillä, on tietyn mittainen elinkaari. Tätä elinkaarta voi pidentää huolellisella ylläpidolla ja tunnollisella huollolla, mutta silti on todettava, että mikään materiaali ei kestä ikuisuutta ja jossain vaiheessa tulee myös ovet ja ikkunat vaihtaa uusiin ja energiatehokkaisiin.

 

Mökin ikkunaremontti

Uudet ikkunat eristävät vanhoja ikkunoita paremmin, joten lämpö ei karkaa ulos. Tämän ansiosta voit aloittaa mökkeilyn aikaisemmin keväällä ja jatkaa mökkikautta pidemmälle syksyyn. Uusissa ikkunoissa lämpö ei tule sisälle, joten huoneet tuntuvat viileämmiltä hellepäivinä. Muita ikkunan elinkaareen vaikuttavia asioita ovat sen ominaisuudet, sääolosuhteet ja huollon määrä. Esimerkiksi ikkunatiivisteiden tarkastus vuosittain ja tarvittaessa uusiminen on kannattavaa, sillä se voi pidentää ikkunan elinkaarta. Tiivis ikkuna ei ole pelkästään energiatehokas vaan suojaa myös ikkunaa itseään.

Kun huolto ei enää auta, on aika ikkunaremontille

Vanhojen ikkunoiden vaihto uusiin auttaa monen ongelman ja huoltotoimenpiteen kanssa.

  • Uudet, tiiviit ikkunat mm. poistavat vedon tunteen, koska erityislasi ei hohkaa kylmää.
  • Uudet ikkunat on helpompi pitää puhtaana.
  • Kaksilasinen ikkuna parantaa ääneneristystä huomattavasti. Lämpö ei pääse karkaamaan, joten säästät sekä energiaa että rahaa.

Huomattavin muutos kuitenkin lienee uusien ikkunoiden ja ovien vaikutus mökin ulkonäköön, johon ne tuovat ryhtiä. Mökin yleisviihtyvyys paranee monella tavalla.

Vanhoissa ikkunoissa myös ulkopuitteet ovat puuta ja ne alkavat lahota.

Ikkunaremontti on nopea toteuttaa ja jos tilaat meiltä ikkunat nyt, ne ovat paikallaan ennen kuin huomaatkaan. Kysy tarkka toimitusaika lähimmältä Kaski-ikkunoiden jälleenmyyjältä. Kun haluat ikkunat valmiiksi asennettuna, voit luottaa Kaskipuun avaimet käteen -palveluun. Asennus kestää vain päivän! Uudet ikkunat vaikuttavat myös mökin ulkonäköön. Varaa maksuton esittelykäynti näppärästi tästä

Ikkunaremontilla parempaa asumismukavuutta

Ikkunoita uusiessa kannattaa panostaa myös lisävarusteluihin, kuten hyönteispuitteisiin. Hyvät hyönteispuitteet mahdollistavat tuuletuksen ilman itikoita. Myös tuuletusluukkujen, aukipitolaitteiden, sälekaihtimien ja muiden lisävarusteiden tarve kannattaa miettiä valmiiksi.

 

Kasken ikkunavalikoimaan kuuluu sekä avattavia, että kiinteitä ikkunoita eli jokaiselle jotakin ja takuulla sopivat ikkunat jokaiseen mökkiin! Voit myös miettiä, voisiko jotain ikkuna-aukkoa suurentaa. Tämä onnistuu esimerkiksi hirsirakennuksissa helposti remontin yhteydessä. Voit jopa tehdä kokonaan uuden ikkunan paikkaan, jossa sitä ei ennen ollut ja näin avautuu ihan uusi maisema.

Lisää huollosta

Perinteinen suomalainen kesämökki kaipaa huoltoa, oli se sitten veden ääressä tai kuivanmaan mökki. Ikkunoiden tiivisteiden kunto on hyvä tarkistaa vuosittain. Ikkunoiden ja ovien tiivisteet kannattaa vaihtaa, kun ne eivät enää pidä kylmää ulkona. Kaupungeissa asuvat voivat huomata huonon tiiviyden karmien väleissä olevasta tummasta liasta. Puitteet ja ikkunat kestävät käytössä vuosikymmeniä, mutta tiivisteet kokevat vuosi vuodelta kovempaa rasitusta. Tästä syystä tiivisteet kannattaa tarkistaa vuosittain esim. ikkunapesun tai huollon yhteydessä. Tarkista, että tiivisteet ovat ehjät ja paikoillaan. On myös tärkeää, että sisäpuite tiivistyy karmia vasten. Jos tiiviste on irronnut, paina se takaisin paikalleen. Tiivisteen ollessa vaurioitunut, uusi tiiviste.

Tiiviiden ikkunoiden ja ovien ansioista saat pidettyä talvisin lämmön sisällä ja viiman ulkona. Näin ikkunaremontilla voidaan vaikuttaa myös miellyttäviin sisälämpötiloihin. Hyvien kaihtimien avulla puolestaan pidät turhan paahteen ulkona. Käyttö ja vaihteleva sää rasittavat ikkunoita ja ulko-ovia jatkuvasti. Onneksi ikkunoista on kohtuullisen helppo huomata, milloin kannattaa ryhtyä maalaus- tai tiivistystöihin.

Muita ikkunan elinkaareen vaikuttavia asioita ovat sen ominaisuudet, sääolosuhteet ja huollon määrä. Ikkunatiivisteiden tarkastus vuosittain ja tarvittaessa uusiminen on kannattavaa. Se voi pidentää ikkunan elinkaarta huomattavasti, sillä tiivis ikkuna ei ole pelkästään energiatehokas, vaan suojaa myös ikkunaa itsessään. Ikkunoiden tiivistäminen tuo asumisviihtyvyyttä, energiansäästöä ja täten myös säästöä kukkarolle. Myös ikkunoiden käyttöikä pitenee, sisäilma pysyy puhtaana ja melua tulee sisälle vähemmän. Ikkunoiden tiivistys on pieni ilmastoteko, jonka jokainen voi tehdä omassa kodissaan ja vapaa-ajanasunnossaan.

Oviremontti viimeistelee mökkisi ilmeen

Perinteinen suomalainen kesämökki on rakennettu 80- ja 90-luvun välillä ja alkavat jo kaipaamaan oviremonttia. Ulko-ovella on suuri vaikutus energiansäästössä, sillä uusi ulko-ovi parantaa lämmön sisällä pysymistä, koska se on vanhaa tiiviimpi. Mökkikausi pitenee syksyllä, koska lämmöt pysyvät mökissä paremmin tiiviimmän oven ansiosta. Jos mökki on ympärivuotisessa käytössä on tiiviin ulko-oven merkitys vielä suurempi. Uusi ovi on myös vanhaa turvallisempi.

Mökkiremontti: Kaski mökin oviremontti

Kaskipuun ovimallistosta löytyy ovet moneen makuun ja mökeille on jopa luotu myös täysin oma mallisto. Kaski Mökkiovet on valmistettu terveoksaisesta männystä ja ne toimitetaan puuvalmiina. Kaski Mökkiovia on tarjolla useaa mallia ja jokaiselle löytyy valikoimasta taatusti mieleinen.

Talvikäyttöön tarkoitettuun huvilaan voi puolestaan valita selkeän ja ajattoman Kaski Huvilaoven, jonka lämmöneristysvaatimukset vastaavat nykyisten asuinrakennusten vaatimuksia. Loistavan lämmöneristyksen vuoksi Huvilaovet ovat täydelliset ympärivuotisesti asuttavaan mökkiin ja huvilaan. Huvilaovet tulevat vakiona Kaskipuun kuultovärillä. Vaihtoehtoja on paljon, voit siis valita juuri sinun mökkiisi sopivan tyylin ja värin.

Tästä pääset tutustumaan Kaski mökki- ja huvilaoviin tarkemmin.

Mökkiremontin täydennys: Lisävarusteet ja sauna

Ovi- ja ikkunaremontin yhteydessä on hyvä myös päivittää lukot ja muut lisävarustelut. Myös saunan ikkunoiden ja ovien kunto kannattaa tarkistaa, kun mökkiremontti lähestyy. Niiden vaihto onnistuu yhtä aikaa muiden ikkunoiden ja ulko-ovien kanssa. Erityisesti saunan ulko-ovi joutuu kestämään paljon kosteutta ja lämpötilavaihteluja ja sen vaihto voi olla ajankohtaista. Saunominen on erottamaton osa mökkeilyä, joten kiinnitä huomiota myös saunan ikkunoihin ja oviin remontin lähestyessä.

Lukkoja päivittäessä älylukko on moderni valinta. Älylukko on sopiva valinta, jos mökki on usean ihmisen käytössä tai esim. vuokralla. Avainten kanssa ei tule enää olemaan säätöä eikä niitä tarvitse enää piilotella tai kuljettaa muille mökkeilijöille. Nykyaikaisilla älylukoilla voidaan vuokralaiset päästää sisään esimerkiksi koodilla, joka toimii vain vierailun ajan. Oviremontin yhteydessä voit myös tuoda mökkisi uudelle aikakaudelle älylukon avulla!

Kaski Kouta ovi

Mistä mökin ikkuna- ja oviremontin hinta koostuu?

Ikkuna ja –oviremontin hinta koostuu tuotteiden lisäksi asennuksesta, joka sujuu Kaskipuun kautta vaivattomasti. Kaskipuulla on asiantuntevat asentajat ja laadukas tuote eli kaikki onnistumisen edellytykset ikkuna- ja oviremonttiin. Tarkka hinta selviää, kun lähetät meille tarjouspyynnön. Voit lähettää tarjouspyynnön näppärästi tästä. Teemme mielellämme myös maksuttomia arviokäyntejä.

Rentouttavaa mökkeilykesää!

Mökkiremontti on valmis ja voit nauttia kesästä

 P.S. Sinua saattaisi kiinnostaa myös artikkeli ikkunoiden hyttysverkoista.

Takaisin