Kuulumisia Viitasaaren ikkuna- ja ulko-ovitehtaalta

Viitasaaren uusi ikkunatehdas on ollut toiminnassa noin kaksi vuotta. Henkilöstöllä on takanaan intensiivinen ja opettavainen ajanjakso. Tehtaan kapasiteettia on ajettu ylös sitä mukaan, kun henkilöstöä on rekrytoitu ja koulutettu.

Pohjoismaiden nykyaikaisimman ikkunatehtaan ylösajo ei tapahdu hetkessä. Avajaisten jälkeen tehdasta on viritetty täyteen tuotantokapasiteettiin tekemällä erilaisia muutostöitä, hakemalla ratkaisuja ongelmiin ja pullonkauloihin, jotta ikkunat saataisiin tehtyä tehokkaammin. Oppimista ja kehittymistä on tapahtunut huimasti.

Uudenlaista johtamista

Tehtaan tuotantokapasiteetin kehitys on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Tuottavuutta ei lisätä työtunteja lisäämällä, vaan on tarvittu johtajuutta, jossa annetaan vapautta ja valtaa, jotta yhteisö alkaa organisoitua. Uusi toimintatapa tuotannon johtamisessa on antanut henkilöstölle lisää avaimia tehostaa tiimiensä toimintaa, poistaa sähläys ja tehdä työ järkevämmin.

Johtaminen on selkeän tavoitteen määrittämistä jokaisella työpisteellä, riittävien vapauksien antamista ja myös tukea, jotta jokainen työntekijä voi oivaltaa. Kun työntekijä saa olla vastuussa omasta pisteestään ja sen toimivuudesta, lisää se parhaimmillaan tyytyväisyyttä, sitoutuneisuutta ja inspiroitumista. Tämä näkyy jokaisen tehtaalla työskentelevän ilmeessä positiivisesti.

 Tyytyväisempiä asiakkaita ja laadukkaampia ikkunoita ja ulko-ovia

Tärkeintä ei kuitenkaan ole tehdas vaan asiakas. Mitä tuotantojen uudenlainen johtaminen on tuonut asiakkaalle? Tämä on mahdollistanut sen, että ikkuna– ja oviremontti – asiakkaat saavat ovet ja ikkunat ajallaan koteihinsa. Ulko-ovet ja ikkunat ovat myös laadultaan entistä parempia. Esimerkiksi viimeisin pintakäsittelyyn tehty investointi on parantanut ovilehtien, karmien sekä ikkunakarmien pinnan laatua entisestään.

Henkilöstön tulee syttyä samasta unelmasta kuin johtajansa, jotta se voi kokea olevansa osa Kaskipuun tarinaa. Kun työntekijät ovat inspiroituneita työstään, he kokevat sen merkitykselliseksi.  On ilo työskennellä tällaisessa porukassa!

 

Pauli Saarenpää

tehtaanjohtaja Viitasaari

Takaisin