Pidä mölyt pihalla

Äänieristysovi pitä mölyt pihalla

Äänieristysovet lisäävät kotien asumismukavuutta

Rakentaminen tiheisiin asutuskeskuksiin lisää kotien tarvetta meluntorjuntaan. Asumista, nukkumista ja keskittymistä voivat häiritä muun muassa lentokoneiden ja tieliikenteen melu. Tämä taas vaikuttaa merkittävästi asukkaiden viihtyvyyteen kodissaan.

Ulkoa sisälle tunkeutuvia häiritseviä ääniä voi estää ääntä eristävillä ulko-ovilla ja ikkunoilla. Usein pelkkä äänieristysovi pääovena ei riitä, vaan meluisilla alueilla suositeltavaa olisi valita kaikki kodin ulko-ovet äänieristysovina.

Mikä sitten on äänieristysovi?

Oven ääniluokkaa kuvaa dB-arvo. Oven ääneneristävyys selvitetään erilaisin testein. Äänieristysovet luokitellaan dB-arvon mukaan erilaisiin äänieristävyysluokkiin. Kaski-ovista ja -ikkunoista voi valita äänieristyksen useisiin eri malleihin. Luokitellut äänieristysovet ovat läpäisseet standardien mukaiset ääneneristävyystestit ja niille on myönnetty tyyppihyväksyntä.

Usein kysytään, saako suurilasisia terassin- ja parvekeovia äänieristysovena eli nk. desibeliovena. Kyllä saa. Luokitellut lasitetut ulko-ovet ovat sekä ääni- että paloluokiteltuja ovia, joten ne antavat asuinmukavuuden lisäksi myös mielenrauhaa palon sattuessa. Hyvässä palo- ja äänieristysovessa on myös erinomainen lämmöneristävyys.

Timo Lehtinen

Varatoimitusjohtaja, tuote- ja tuotantojen kehitys

Takaisin