Kaipaako mökin ulko-ovi uusimista? Lue vinkit mökin ulko-oven valintaan! 

Mökkeilykausi lähestyy ja lisääntyneet vierailut kesämökillä voivatkin paljastaa kesämökin remontin tarpeen. Hyvin toteutettu mökkiremontti parantaa mökin asumisviihtyvyyttä sekä pidentää mökkeilykautta – mikäli ovet ja ikkunat eivät vedä ja päästä kylmyyttä sisälle, mökin sisälämpötila pysyy lämpimämpänä pidempään. 

Tässä artikkelissa keskitymme mökin ulko-oveen ja millaisia asioita sen vaihtamisessa tulisi ottaa huomioon. Laajemmat vinkit kesämökin kunnostamiseen löydät artikkelistamme Mökkiremontti edessä? Tästä vinkit kesämökin kunnostamiseen

Millainen ulko-ovi mökille kannattaisi hankkia ja miksi?

Kesämökin ulko-ovi tulisi huoltaa vuosittain. Mikäli ovi tuntuu vetoisalta, oletko tarkistanut oven tiiveyden? Joskus mökin oven huolto ei enää tehoa, vaan uuden oven hankinta on ajankohtainen. 

Oviremontti tulisi toteuttaa 20–40 vuoden välein, riippuen siitä, kuinka ovia on huollettu. Mökin oven valinnassa tulee miettiä samoja asioita kuin kodin oven valinnassa. Ulkonäkö, oven lisävarusteet, säänkestävyys ja kotimaisuus ovat oven valinnassa tärkeitä ja huomioon otettavia asioita.

Mökkiovissa rungon paksuuteen kannattaa kiinnittää myös huomiota. 40 mm ovi on kesämökin tarpeisiin sopiva, 53 mm kun mökkiä käytetään keväästä syksyyn, mutta ei keskitalvella ja 62 / 74 mm ovet silloin kun mökissä on peruslämpö ympäri vuoden.

Haluaisitko vaihtaa myös kotisi ulko-oven? Lue vinkit sopivan ulko-oven valitsemiseen!

Oikean tyylinen mökkiovi viimeistelee ilmeen

Oikean tyylinen mökkiovi viimeistelee vapaa-ajan asunnon ilmeen ja ulkonäöllä onkin suuri merkitys ulko-oven valinnassa. Mökin tyyliin sopiva ulko-ovi on ilo silmälle ja valintaa tehdessä oven ulkonäköä kannattaa verrata mökin ulkonäköön. 

Kasken mökkiovimallistosta löydät sopivan oven joko umpinaisena tai ikkunalla varustettuna. Lasiaukkoon on mahdollista tilata kirkas tai näkösuojalasi sen mukaan, millaisen näkyvyyden lasiaukkoon haluaa. Muotoilultaan selkeät ja ajattomat huvilaovet sopivat talviasuttavien huviloiden lisäksi hyvin myös taloihin. 

Suomalaisten suosimat mökkiovet valmistetaan mäntypuusta, joka on kestävä ja monipuolinen materiaali. Erilaista ilmettä mäntypuuhun saadaan helposti erilaisilla pintakäsittelymenetelmillä, joista suosittelemme kuultoväri- tai suojakäsittelymenetelmää. Puiset mökkiovet toimitetaan pintavalmiina, mutta pintakäsittelyn saa tilauksesta.

Tutustu Kasken mökkioviin!

Mökin ovesta turvallisempi lisävarusteilla

Onko sinun mökkiovi tällä hetkellä turvallinen? Pelkkä sopiva ulkonäkö ei riitä, vaan mökin ulko-oven tulee olla myös kestävä ja turvallinen. Kasken mökkiovista 40 mm, 62 mm ja 72 mm voidaan asentaa murtosuojaraudat. Tutustu Kaskipuun mökkiovet -valikoimaan.

Turvallisuutta lisäämään voi myös valita ovisilmän ja älylukon. Digitaalisen älylukon avaamiseen tarvitaan joko PIN-koodi, avaintunniste tai sovellus. Tilannetta, jossa olet matkustanut useamman tunnin mökille ja huomaat, että avain jäi kotiin, ei tule! Älylukko helpottaa myös tilanteita, joissa mökki on esimerkiksi suvun käytössä, eikä kaikilla ole avaimia.

Kasken mökin ulko-ovi

Muista myös asennuksen tärkeys

Ulko-oven valitseminen mökille on tärkeää, mutta niin on myös oikeaoppinen asennus. Mikäli oven asennus itse ei onnistu, luota ammattilaiseen – Kaskelta saat mökin ulko-oven myös asennettuna! Meillä on 40 vuoden kokemus ja osaaminen, minkä huomaat ammattitaidolla tehdyissä Kaski-tuotteissa ja koko avaimet käteen -remonttipalvelussamme. 

Kasken hiilineutraalit puuovet ja huvilaovet

Kaskipuu tuo markkinoille ensimmäisenä ovivalmistajana täysin hiilineutraalin ovisarjan, koska haluamme olla edelläkävijä vastuullisuudessa. Kaskipuun Puudesignovimalliston ja huvilaovien rakenne muuttuu ja näiden uusien hiilineutraalien ulko-ovien eristeenä käytetään ympäristöystävällistä Ekovillalevyä. 

Kaskipuulla on myös käytössään Design From Finland ja Avainlippumerkki tunnuksena kotimaisesta työstä ja suunnittelusta. 

Kaskipuun puuovi Loimu

Takaisin